fbpx
 

Excursie circuit in Delta Dunarii, Murighiol

Excursie circuit in Delta Dunarii, Murighiol

#als001

Excursie de 4 zile in Delta Dunarii

» 157 Euro sau 695 Ron / persoana

Sejur 4 zile/ 3 nopti in perioada:

15.06 – 18.06.2019

TRASEU:

Bucuresti – Lehliu – Fetesti – Cernavoda – Medgidia – Constanta – Ovidiu – Babadag – Murighiol

 

 

 

 

 

 

» PACHETUL INCLUDE
 • cazare 3 nopti la pensiune 3* Dunavatu de Jos
 • regim de masa: demipensiune (mic dejun si cina, inclusive cine pescaresti de exceptie)
 • transport cu autocar microbuz clasificat pentru transport international
» CAZARE

Pensiune 3* in Dunavatu de Jos.

» ATRACTII

Cetatea Enisala

Manastirea Celic Dere

Manastirea Cocos

Varsarea bratului Sulina in Marea Neagra

Manastirea Saon

Biserica Paleocrestina

 

» INFO SPECIAL

Excursia – circuit este ideala pentru grupurile de seniori si pentru familii

 

Acum vă puteți achita sejurul și cu TICHETE DE VACANȚĂ!

1
Ziua 1
Ziua 1 : Bucuresti  - Enisala – Murighiol (358 km) Vom pleca din Bucuresti si ne vom indrepta spre Constanta catre Murighiol. Pe drum vizitam cetatea Enisala. Una dintre cele mai frumoase cetăţi din România, cea de la Enisala, atrage în fiecare weekend sute de turişti. Dincolo de istoria pe care o poartă zidurile cetăţii genoveze, frumuseţea naturii în mijlocul căreia a fost ridicată această fortăreaţă militară este cea care te determină să revii aici. Cazare si cina de bun venit la Pensiune 3* in Dunavatu de Jos.
2
Ziua 2
Ziua a 2-a -Mic dejun la pensiune si optional plimbarea cu barcile cu motor in Delta Cel mai bun mod de a “savura” Delta Dunarii in toata splendoarea ei este de departe o plimbare cu barca pe canale. De cele mai multe ori este si singurul mijloc de transport care iti permite sa vezi cele mai importante obiective turistice din delta. Vom trece prin canale inguste, mici, unde salciile cresc direct din apa, canale care se deschid prin luminisuri sau lacuri pline de “covoare” de nuferi de sute de metri patrati. La intoarcere la pensiune, intrucat se afla in imediata apropiere, Sărăturile Murighiol, vă vor oferi șansa să vă bucurați de frumusețea peisajului natural și de un superb apus de soare Cina pescareasca traditionala la pensiune.
3
Ziua 3
Ziua a 3-a - Optional-Excursie la Sulina. Important port fluvio-maritim, orasul Sulina este situat in partea de Est a Deltei Dunarii, pe tarmul de Vest al Marii Negre (la 900 m. fata de apele acesteia), fiind orasul situat la cea mai joasa altitudine din Romania, respectiv 3.5 m, la gura de varsare al bratului Sulina in Marea Neagra.
4
Ziua 4
Ziua a 4 a- Murighiol – manastiri – Bucuresti (390km) Mic dejun la pensiune. Plecare spre manastiri:
 • Manastirea Celic Dere
Manastirea Celic-Dere, situata in partea de nord a Dobrogei,  este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunare si Marea Neagra. Numele manastirii este luat de la paraul Celic-Dere (nume turcesc, in romana insemnand "paraiasul de otel", aici fiind gasite arme din trecutul indepartat).
 • Manastirea Cocos
Manastirea Cocos se afla la 6 kilometri distanta de comuna Niculitel si la aproximativ 35 de kilometri vest de orasul Tulcea. Manastirea este condusa de o obste de calugari, avand drept hramuri Pogorarea Sfantului Duh (biserica mare) si Sfantul Ierarh Nicolae (paraclisul). Manastirea este asezata intr-un loc retras, la poalele unui deal invaluit in mireasma padurilor de tei. Odata, demult, de pe acest deal s-a auzit intr-o noapte cantecul unui cocos salbatic insotit de o bataie de toaca. Calugarii spun ca acest cantec se mai aude si astazi, uneori. Prima atestare documentara a unui asezamant religios in acest loc este din anul 1679, cand aflam despre existenta unui schit de sihastri, pradat de invaziile vremii.
 • Manastirea Saon
Manastirea Saon se afla la o distanta de 11 kilometri spre Niculitel, din localitatea Tulcea. Drumul, printre dealuri cu vii, duce pe o frumoasa esplanada din fata Manastirii Saon. In partea stanga se intinde o cladire mare, din zid, acoperita cu tabla, care a fost construita intre anii 1990-1992. Cladirea, care adaposteste un corp de chilii, staretia si un corp de camere pentru oaspeti, are un cerdac foarte lung, sustinut de puternice coloane. Manastirea Saon a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere. Cei veniti la Saon au ridicat aici cateva chilii din chirpici si un Paraclis ca metoc al Manastirii Celic-Dere.
 • Biserica Paleocrestina
Basilica si cripta-martirium au fost construite dupa anul 370 e.n. in timpul Imparatului Valens, pe locul unui vechi mormant din sec. III e.n. Vestigiile arheologice atesta existenta unei asezari romano-bizantine a carei vechime se incadreaza tot in sec. IV e.n. Edificiul face parte din categoria basilicilor cu trei nave si nartex, prezentand la fatada un spatiu deschis – atrium – element rar intilnit in zona balcano-pontica.

LOCATIE

BUCURESTI - LEHLIU - FETESTI - CERNAVODA - MEDGIDIA - CONSTANTA - OVIDIU - BABADAG - MURIGHIOL - DUNAVATUL DE JOS

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar microbuz clasificat pentru transport internaţional;
 • cazare 3 nopti la pensiune 3* Dunavatu de Jos
 • regim de masa: demipensiune (mic dejun si cina, inclusive cine pescaresti de exceptie)

TARIFUL NU INCLUDE:

 • intrarea la obiectivele turistice vizitate si toate excursiile optionale
 • plimbarea cu barca 65 lei/pers
 • vizitarea orasului Sulina cu durata de 8 ore
X