Craciun – Hotel Olanesti & Spa Medical 4*

Craciun – Hotel Olanesti & Spa Medical 4*

#als100

Craciun – Hotel Olanesti & Spa Medical 4*

» de la 232 Euro/ persoana/ sejur

Sejur de 3 zile/ 2 nopti in perioada:

24.12. – 26.12.2021

» CAZARE:

Hotelul Olanesti din Băile Olănești oferă cazare de 4 stele cu un centru de tratament medical și un bar cu apă minerală. Printre facilitățile disponibile la proprietate se numără o recepție deschisă non-stop, un restaurant și un club pentru copii. Există WiFi gratuit și depozit de bagaje.

Proprietatea are un centru spa cu piscine cu apă sărată și apă de izvor, saună uscată, salină, caldarium și duș senzorial.

În fiecare dimineață este disponibil un mic dejun continental și à la carte. Restaurantul hotelului este specializat în bucătăria locală.

Călimănești este la 22 km de Hotelul Olanesti, iar Râmnicu Vâlcea se află la 20 km. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional din Sibiu, situat la 107 km de proprietate.

» TARIFE: 

232 Euro/ persona / sejur/ cazare cu mic dejun si acces la Spa

» SERVICII: 
 • Cazare cu mic dejun inclus si Acces Spa limitat ( folosirea Centrului Spa se face pe baza de programare) 24.12-26.12.2021
 • Cina de bun venit 24.12.2021( include  bauturi alcoolice si non alcoolice )
 • Pranz 25.12.2021( include  bauturi  non alcoolice )
 • Cina festiva Craciun 25.12.2021- atmosfera muzicala va fi asigurata de Dj  Joe

» DESTINATIE:

Băile Olănesti este un oraș în Județul Vâlcea, așezat aproximativ în partea centrală a sa. Localitatea mai este supranumită si „Izvoarele de aur”, nume datorat izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone.

Orașul este relativ nou, aici neaflându-se terme romane sau altceva care să ducă la concluzia că este o așezare veche (nu același lucru se poate spune de localitatea acum componentă, Olanești – sat). Se afla așezat pe valea Tisei (cunoscută mai mult sub denumirea de râul Olănești) afluent al Oltului, înconjurat de munții Gerea, Folca si Caprăreața din Carpații Meridionali ai căror înâlțimi se pierd în dealuri împădurite. Aceasta face ca iernile să fie blânde și verile răcoroase.

Vechimea orașului se indentifică cu existența descoperiri izvoarelor. Apele minerale de la Olănesti sunt menționate prima dată într-un hrisov din 1760 și sunt numite ape tămăduitoare, acestea aflându-se pe moșia clucerului Toma Olănescu care construiește primele camere de băi. De aici și numele de Băile Olănești.

Conducătorul revoluției din 1821, Tudor Vladimirescu, se retrăgea aici, pe mosia Olăneștilor, cu un grup de boieri fideli și astfel s-a răspândit vestea efectului tămăduitor al apelor miraculoase în Tara Românească.

Primele analize ale apelor s-a făcut pe la 1830, punându-se în evidență prezența iodului. În 1868 dr. Carol Davila împreună cu un chimist, Bernath Lonway, fac analiza chimică a apelor, evidențiind 40 de izvoare. Se ridică primele stabilimente de tratament.

Anul 1873 se poate socoti anul apariției stațiunii, deoarece în acest an apele locului duse la diferite expozitii ale Europei, revin cu medalii de aur (Expoziția Internațională de la Viena), astfel ca așezare intră în atenția lumii, fiind comparată cu tratamentele de la Baden-Baden, Karlovy-Vary și Aix de Bains.

 

LOCATIE

Pachetul include :
 • Cazare cu mic dejun inclus si Acces Spa limitat ( folosirea Centrului Spa se face pe baza de programare) 24.12-26.12.2021
 • Cina de bun venit 24.12.2021( include  bauturi alcoolice si non alcoolice )
 • Pranz 25.12.2021( include  bauturi  non alcoolice )
 • Cina festiva Craciun 25.12.2021- atmosfera muzicala va fi asigurata de Dj  Joe
Tarife copii :
 • Copii cu varsta pana la 3 ani beneficiaza de gratuitate la cazare si mic dejun -nu se asigura pat suplimentar , acestia vor dormi in pat cu parinti.
 • Copii cu varsta cuprinsa intre 3-8 ani -achita masa -315 lei/copil/sejur nu se asigura pat suplimentar
 • Al doilea copil intre 3-8 ani achita masa si pat suplimentar-495 lei/sejur.
 • Copii cu varsta cuprinsa intre 8-12- ani -achita masa  -635 lei/copil nu se asigura pat suplimentar
 • Al doilea copil intre 8-12ani achita masa si pat suplimentar-815 lei/sejur.-Copii peste 12 ani sunt considerati adulti.
    Servicii optionale: masa fisa cont; masaje