Craciun 2020 – Pensiunea Rafael 4* Paltinis, Sibiu

Craciun 2020 – Pensiunea Rafael 4* Paltinis, Sibiu

#als100

Craciun 2020 – Pensiunea Rafael 4* Paltinis, Sibiu

» 169 Euro sau 815 Ron/ persoana/ pachet demipensiune

» 206 Euro sau 995 Ron/ persoana/ pachet pensiune completa

Sejur de 4 zile si 3 nopti in perioada:
24.12.2020 – 27.12.2020
» CAZARE

Situată în Păltiniş, la o altitudine de 1.400 de metri, Pensiunea Rafael oferă un restaurant care serveşte specialităţi româneşti. Are o grădină mare cu o masă şi scaune din lemn, perfectă pentru a vă bucura de mese în aer liber.

Pensiunea este decorată în stil clasic Ludovic Filip. Camerele au TV LCD cu canale prin cablu şi o baie.

Complexul Arena Platoş, cu 5 pârtii de schi, este la 100 de metri de proprietate, în timp ce pârtia de schi Onceşti se află la 3 km. Lacul Gura Râului este situat la 21 km de pensiunea Rafael.

La cerere, proprietatea poate organiza activităţi precum motocros, ciclism montan, plimbări cu rachete de zăpadă şi nordic walking. Oaspeţii pot închiria biciclete şi echipament de schi de la pensiune.

Centrul oraşului Sibiu se află la 40 km, iar aeroportul internaţional din Sibiu este la 30 km. Puteţi găsi o staţie de autobuz la 100 de metri, iar Mănăstirea din Păltiniş este la 200 de metri. Parcul Natural Dumbrava Sibiului se află la 20 km de pensiunea Rafael.

» SERVICII
 • Cazare 3 nopti cu mic dejun (bufet suedez)
 • Pensiune completa (PC) / Demipensiune (DP)
 • Cina festiva de Craciun traditionala
 • Deschiderea cadourilor de la Mos Craciun
 • Foc de tabara cu vin fiert si voie buna

Pentru copii insotiti de doi parinti se percep urmatoarele reduceri:

 • Copii 0-5 ani GRATUIT!
 • Copii 6-12 ani 50%
 • Copii 13-17 ani 25%

Conditii de plata:

Plata in avans 40% la modmentul rezervarii

Restul de 60% se achita pana pe data de 10.12.2020

*Avansul de 40% nu se returnează în cazul unei eventuale anulări sau neplată la termen

» DESTINATIE

Paltinis este o staţiune turistică permanentă, situată în Carpaţii Meridionali, pe versantul nord-estic al Munţilor Cindrel, la 35 de km. distanţă de Sibiu, de care, de altfel, şi aparţine, Păltinişul este cea mai veche şi cea mai înaltă staţiune din România.

Aşezarea, de sub Vf.Onceşti, ce se întinde într-o pădure de conifere, la altitudinea de 1442 de metri, a fost întemeiată de Societatea Carpatină Transilvania, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Datorită vechimii lor de peste un secol, trei dintre cele peste 40 de vile ridicate în timp, în staţiune, au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco. Factorul terapeutic principal îl reprezintă climatul alpin cu aer puternic ozonizat, bogat în aerosoli şi radiaţii ultraviolete. Calitatea aerului pur din această staţiune o recomandă din plin în tratarea asteniilor, a surmenajului fizic şi intelectual, a anemiilor, a sechelelor pulmonare, precum şi a deficienţelor de creştere la copii.

Pe de altă parte, fenomenul de inversiune meteorologică dar mai ales persistenţa stratului de zăpadă mai mult de o treime din an, face din staţiunea Păltiniş o destinaţie extrem de căutată în special pentru împătimiţii sporturilor de iarnă.Pentru aceştia sunt disponibile mai multe pârtii de schi de dificultăţi variate. Astfel, Munţii Cindrel, prin morfologia lor (culmi domoale şi platouri) se pretează foarte bine la practicarea schiului de fond. Pârtia de schi de pe Muntele Onceşti este amenajată, dispunând de telescaun (pe o distanţă de 1025 metri şi o diferenţă de nivel de 241 metri), teleschi (pe o distanţă de 410 metri şi o diferenţă de nivel de 138 metri) şi baby-lift. Baza tehnico-materială este foarte dezvoltată, staţiunea dispunând pe lângă multitudinea de vile amintite, şi de hoteluri ori cabane dar şi de posibilităţi de recreere şi de petrecere a timpului liber:restaurante, club cu teatru şi cinema, discotecă, bibliotecă, terenuri de volei, tenis şi handbal. Pentru montaniarzi, staţiunea constituie punct de plecare pentru o serie de trasee turistice în Munţii Cindrel (Cheile Cibinului şi Valea Sadului, cu salba sa de baraje)respectiv Munţii Lotrului.

Fie că stai o zi sau o vacanţă intreagă, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simţi bine iar Păltinişul îţi va rămane mult timp în inimă.

Cai de acces
• Feroviare: gara Sibiu pe linia Bucuresti-Brasov-Arad, apoi cu mijloace auto pana in statiune
• Rutiere: DN 1 de la Oradea sau DN 7 = E 15 de la Bucuresti la Sibiu, apoi drumul local prin comuna Rasinari, pana in statiune
• Aeriene: din Bucuresti pana la Sibiu, apoi cu mijloace auto pana in statiune.

 

LOCATIE

» SERVICII INCLUSE
 • Cazare 3 nopti cu mic dejun (bufet suedez)
 • Pensiune completa (PC) / Demipensiune (DP)
 • Cina festiva de Craciun traditionala
 • Deschiderea cadourilor de la Mos Craciun
 • Foc de tabara cu vin fiert si voie buna
Pentru copii insotiti de doi parinti se percep urmatoarele reduceri:
 • Copii 0-5 ani GRATUIT!
 • Copii 6-12 ani 50%
 • Copii 13-17 ani 25%
Conditii de plata: Plata in avans 40% la modmentul rezervarii Restul de 60% se achita pana pe data de 10.12.2020 *Avansul de 40% nu se returnează în cazul unei eventuale anulări sau neplată la termen
X