Comorile secrete ale Istanbulului, Turcia

Comorile secrete ale Istanbulului, Turcia

#als001

Comorile secrete ale Istanbulului – autocar

 » de la 195 Euro/ persoana

Camera single: 299 euro;

Copil sub 12 ani: 120 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Grup minim 45 persoane.

 

Sejur de 5 zile/ 4 nopti cu plecari in data de:

05.04; 06.05; 02.06; 05.07; 19.08; 23.09.2023

 

Bucuresti – Edirne – Istanbul – Bucuresti

Istanbul, sau Constantinopole in vremurile Imperiului Bizantin, este cel mai mare oras al Turciei si singurul megalopolis din lume care se intinde pe doua continente (Asia si Europa). Are o populatie de peste 18 milioane de locuitori si este principalul centru financiar, comercial si cultural al Turciei. In anul 2010, Istanbulul a fost declarat una din cele trei Capitale Europene ale Culturii. Se numara printre cele mai vizitate orase ale lumii si a fost inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Se afla intr-o zona temperata, fiind un oras cu climat maritim-mediteranean.
Bucatarie excelenta, obiective turistice antice, bizantine, otomane si moderne, shopping, viata de noapte, toate se regasesc intr-un singur loc, la Istanbul.

» TARIFE
DATA PLECARE TARIF
05.04.2023 195 Euro
06.05.2023 195 Euro
02.06.2023 195 Euro
05.07.2023 195 Euro
19.08.2023 195 Euro
23.09.2023 195 Euro
» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
 • 4 nopti, cazare cu mic dejun inclus, hotel 3* aflat in zona Aksaray (hotel bine apreciat de turisti);
 • ghid local pentru ziua cu traseul pietonal din program la Istanbul;
 • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
 • deplasare pietonala pentru vizite la : Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Marele Bazar

EXCURSII OPTIONALE:

 • Insula Printului: 40 Euro/persoana (include turul insulei pietonal si masa de pranz); minim 25 de persoane.
 • Seara turceasca: 40 Euro/persoana (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol); minim 10 persoane.
 • Croaziera pe Bosfor: 15 euro/persoana cu ghid (fara masa) sau Bosfor by night (cu cina si program artistic)  50 euro/persoana.
 • Excursie la cel mai mare acvariu din Istanbul – 35 euro/persoana
» CAZARE

FUAR HOTEL ISTANBUL 3* Situat in zona Aksaray

Adresa: Aksaray, Namik Kemal Cd. No: 28, 34096 Fatih/ Istanbul, Turcia

Hotelul Fuar din centrul orașului Istanbul se află la numai 2 km de cartierul Sultanahmet.
Restaurantul acoperit situat pe acoperiş oferă o vedere panoramică asupra intregii zone. Camerele au mobilier simplu şi aer condiţionat.
La mai puţin de 30 minute de mers pe jos se găsesc atracţii precum Moscheea Beyazit sau Marele Bazar.
Stația de tramvai Yusufpașa se află la mai puțin de 10 minute de mers pe jos.
Toate camerele includ minibar și papuci.
Hotelul ofera internet WiFi gratuit în întreaga clădire, precum și parcare gratuită.
Gara Yenikapi Marmaray este la 250 de metri de proprietate.
Portul de feriboturi Yenikapı este situat la 450 de metri.

Facilitati camere: seif, aer condiționat, birou, podea din parchet lemn de esență tare, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, papuci, TV, telefon, canale prin satelit, canale prin cablu, minibar, serviciu de trezire, etaje accesibile cu liftul.
Restaurantul A’la Carte Panorama: Are capacitate de 150 de persoane; micul dejun bufet internațional
Bar: o varietate mare de bauturi internationale; Room service 24 de ore/zi
 
http://www.fuarhotel.com

 

Circuit cultural recomandat pentru toti cei care doresc sa cunoasca traditiile si obiceiurile orientale, intr-unul dintre cele mai mari orase ale lumii(aproape 20 milioane locuitori), pentru cei curiosi sa descopere bazarurile, magazinele mai mari sau mai mici, finalizate cu partide de shopping pentru toate varstele.

Circuitul a fost bine apreciat de turisti pentru toate conditiile oferite(cazare,transport,ghizi,) la un pret atractiv.

 

 

1
Ziua 1 (Miercuri 02.11.2022)

Bucuresti - Istanbul (645 Km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Academia Militara (Drumul Sarii)

Ora 06:00 Plecare pe traseul Giurgiu – Ruse – Stara Zagora – Edirne – Istanbul.  In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata. Ajungem seara si ne vom caza la hotel de 3* din Istanbul

2
Ziua 2 (Joi 03.11.2022)

Istanbul

Istanbul – Exploram centrul istoric al orasului si Croaziera pe Bosfor Mic dejun. Dedicăm toată ziua descoperirii splendorilor fostei capitale bizantine, singurul oraș răspândit pe două continente, locul în care se reunesc două lumi diferite și fascinante: Europa și Asia. Începem cu Catedrala bizantină Sfânta Sofia (Hagia Sofia) și Palatul Topkapi - fostul palat al sultanilor și actualul Muzeu Național al Turciei, care adăpostește exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, sabia lui Ștefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Moscheea Sultanahmet), Hipodromul si Cisterna Bazilica. Va recomandam masa in zona portului (optional). Apoi va propunem o Croaziera pe Bosfor cu ghid:

 • Croazieră pe strâmtoarea Bosfor, care separă Marea Neagră de Marea Marmara (aproximativ 90-120 de minute), timp în care vom admira ambele părți ale Istanbulului - european și asiatic, precum și celebrele obiective turistice a orasului, Galata si Turnul Galata, Yenikapi Camii, zidurile Palatului Topkapi, Palatul Dolmabahce etc. (program optional).
 • Cazare in Istanbul, hotel 3*.
3
Ziua 3 (Vineri 04.11.2022)

Istanbul - Insula Printului Buyukada

Mic dejun. Timp liber în Istanbul pentru vizite individuale sau croazieră pe Marea Marmara la Buyukada - Insula Prințului (include turul insulei cu minicar electric și masă). Insula Prințului face parte dintr-un lanț de nouă insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada și Kinaliada. Pe parcursul plimbarii pe mare de o oră și jumătate vom admira țărmurile europene și asiatice ale Istanbulului. Pe insulă vom face o plimbare cu transportul electric pentru a admira străzile înguste, mărginite de tarabe cu fructe și pește proaspăt. Pranz intr-un restaurant local de pe insula inclus in pret. Înapoi ne intoarcem în oraș pe la ora 16. Dup ce coboram in port, aflandu-ne in imediata apropiere a bazarului egiptean putem gusta/cumpara din mirodeniile expuse. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare in Istanbul, hotel 3.

4
Ziua 4 (Sambata 05.11.2022)
Istanbul - Cumpărături și croazieră pe Bosfor Mic dejun. Transfer cu autocar la biserica Paraschevi, Biserica Vlaherne apoi mergem la Patriarhia Constantinopolelui. Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de cumparaturi din Istanbul, loc foarte cautat de turisti. , care acoperă o zonă de mărimea unui oraș, unde te poți târgui pentru orice sau în Bazarul Egiptean - renumit pentru condimente, ierburi aromatice și mirodenii. Puteti opta si pentru alte zone comerciale, precum pietele Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi.
 • Optional: ora 20.00 la restaurant unde vom petrece seara turceasca cu masa bogata, show dansuri orientale, program muzica si dans (optional).
 • Cazare in Istanbul hotel 3* in Istanbul.
5
Ziua 5 (Duminica 06.11.2022)

Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)

 • Mic dejun.
 • Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora - Giurgiu.
 • Sosire in Bucuresti.

LOCATIE

» SERVICII INCLUSE

 • transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
 • 4 nopti, cazare cu mic dejun inclus, hotel 3*;
 • ghid local pentru ziua cu traseul pietonal din program la Istanbul;
 • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
 • deplasare pietonala pentru vizite la: Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Marele Bazar

» NU SUNT INCLUSE

 • intrarile la obiectivele turistice (Basilica Cisterna: 11 Euro, Palatul Topkapi 18 Euro si Haremul Sultanului: 8 euro, Palatul Dolmabahce: 25 euro. La Moscheea Sf. Sofia, Sf. Selimiye si la Moscheea Albastra acces gratuit) – acestea pot suferi modificari locale ulterioare;
 • excursiile si vizitele optionale, ;
 • ghidul local pentru excursiile si vizitele optionale 3 euro/pers.
 • Taxa de oras (introdusa de la 01.01.2023) - 1,5 euro/pers./noapte(informativ)

 

EXCURSII OPTIONALE:

 • Insula Printului: 35 Euro/persoana (include turul insulei pietonal si masa de pranz); minim 25 de persoane.

           Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule ce se gasesc in Marea Marmara, in apropierea orasului Istanbul. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor Bizantine trimise in exil pe aceste insule. Patru dintre aceste insule sunt  populate Buyukada, Heybeliada, Burgazda si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului al XIX-lea o oaza de liniste pentru elita Istanbului, care au construit case in stil victorian. Vapoarele catre insululele printului pleaca din portul Kabatas, situat pe partea europeana a Istanbulului. In timpul cursei cu vaporul poate fi admirat atat tarmul european cat si cel asiatic al Istanbulului. De pe vapor se pot vedea Turnul Galata, Podul Galata, Hagia Sofia, Moscheea Albastra. Vasul opreste atat in Heybeliada cat si in Buyukada. Pe insula Buyukada sunt interzise masinile consumatoare de carburant. Transportul pe insula este facut cu trasurile cu cai si masinutele electrice. Pe insula va puteti pilmba pentru a admira peisajul Marii Marmara presarat de multiplele case construite din lemn. In varful insulei se gaseste Manastirea Sfantul Gheorghe, de rit ortodox grec. De aici puteti admira intreaga panorama a insulelor si chiar a Istanbulului care se intinde pe aproape intreg orizontul. La intoarcere va puteti opri pe stradutele intortocheate si inguste, ticsite de tarabe cu fructe si peste proaspat.

           Dupa micul dejun vom calatori cu transportul in comun de la hotel spre docuri, de unde ne vom imbarca pe unul dintre vapoarele care merg spre Insulele Printului. Odata ajunsi pe insula Buyukada vom face un tur al acesteia intr-o masina electrica. La amiaza ne vom intoarce in port, unde vom servi masa de pranz la unul dintre restaurante. Dupa-masa timp liber pentru plimbare pe insula sau cumparaturi. Ne vom intoarce la docuri de unde ne vom imbarca inapoi spre Istanbul. De aici vom calatori cu transportul in comun inapoi la hotel.

 • Seara turceasca: 40 Euro/persoana (include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacol); minim 10 persoane.

           Turcia datorita suprafetei si populatiei foarte mari inglobeaza o varietate mare de culturi cu traditii unice. O foarte mare influenta asupra acestora a avut-o religia musulmana. Acestea s-au transpus foarte usor in muzica si dansurile turcesti, printre care si celebrul dans din buric. Mai multe restaurante din Istanbul organizeaza seri turcesti. Va garantam ca acest spectacol va va introduce in atmosfera orientala specifica Turciei. Spectacolul imbina momentele de dans si muzica cu bucataria locala si va ofera ocazia sa experimentati in mod direct cultura locala. In unele momente ale spectacolului artistii pot incuraja spectatorii sa danseze alaturi de acestia pe scena. Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia.

           Vom pleca de la hotel cu transportul in comun spre unul dintre restaurantele locale. Aici vom asista la spectacolul local in timp ce ne vom bucura de o cina tip bufet si doua bauturi. De obicei seara tarziu ne vom intoarce tot cu transportul in comun la hotelul unde suntem cazati. Excursia dureaza aproximativ 3-4 ore.

           Include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacolul. Grup minim 10 persoane.

 • Croaziera pe Bosfor: 15 euro/persoana(fara masa) sau Bosfor by night(cu cina si program artistic) – 50 euro/persoana.

Orice excursie in Istanbul, trebuie sa includa si o craziera pe Bosfor. Stramtoarea care desparte Europa de Asia reprezinta una dintre principalele atractii turistice pe care Istanbulul le ofera. Stramtoarea de 30 de kilometri uneste Marea Neagra si Marea Marmara si a reprezentat inca din perioada antica o importanta cale de comunicatie maritima. Croaziera va va ajuta sa realizati impresionanta marime a orasului, impartit de stramtoare pe ambele maluri ale acesteia. Tot orizontul este acoperit de cartiere si cladiri ce apartin orasului. De asemenea croaziera va prezinta opurtunitatea de a vedea dintr-o perspectiva unica principalele obiective turistice precum: Hagia Sophia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Podul Galata, Palatul Dolmabahce si Cornul de Aur. Croaziera se indreapta spre nord si va trece pe sub doua din cele trei poduri suspendate ce leaga malurile stramtorii. Aceste poduri sunt adevarate minuni ingineresti fiind date in folosinta de la finalul anilor 80 pana in prezent. In partea de nord vom observa cum casele sunt inlocuite de paduri iar pe malul Bosforlului apar vile otomane si palate ce au apartinut nobililor si mestesugarilor instariti. La finalul croazierei vom acosta intr-un sat unde va puteti plimba pe stradutele idilice sau va puteti bucura de un ceai turcesc la taverna. In functie de program ne vom intoarce cu vaporul la dorcurile de unde am plecat.

    Vom pleca de la hotel cu mijloacele de transport in comnun spre portul Eminonu. Aici ne vom imbarca la bordul vasului cu care vom calatori in croaziera. Plimbarea cu vasul dureaza aproximativ 45 de minute. Excursia dureaza aproximativ 90-120 de minute, in functie de orarul de intoarcere al vasului.

 • Excursie la acvariu – 35 euro/persoana

 

 

 

» TARIFE

DATA PLECARE TARIF
05.04.2023 195 Euro
06.05.2023 195 Euro
02.06.2023 195 Euro
05.07.2023 195 Euro
19.08.2023 195 Euro
23.09.2023 195 Euro