Comorile Orientului, 5 zile in Istanbul, Turcia

Comorile Orientului, 5 zile in Istanbul, Turcia

#als006

Comorile Orientului, 5 zile in Istanbul, Turcia

» de la 139 Euro/ persoana/ loc in camera dubla

Sejur de 5 zile si 4 nopti in perioadele:

22.04 – 27.11.2020

 

„Istanbul, un oras fascinant construit pe doua continente, divizat de Stramtoarea Bosfor. Este unul dintre cele mai mari orase din lume, un oras modern combinat cu un oras traditional, un creuzet al multor civilizatii si persoane diferite. In  2010 Istanbulul a fost ales de catre Uniunea Europeana „Capitala Europeana a Culturii”. Din 1923 cand Turcia a devenit Republica, Istanbul a continuat sa creasca, astazi populatia sa ajungand la peste 17 milioane de locuitori. Acest lucru face din Istanbul cel mai mare oras al Turciei si unul dintre cele mai mari orase din lume.”

 

2020 – DATE de PLECARE Loc in Cam. DBL Suplim. SGL COPIL

6 – 12 ani

07.10, 21.10, 27.11 139 € 29 € 129 €
22.04, 06.05, 10.06, 24.06, 23.09 149 € 29 € 139 €
29.04, 13.05, 27.05, 26.08, 2.09, 9.09, 16.09 155 € 29 € 145 €

 

» PACHETUL INCLUDE:
 • transport cu autocar cu climatizare, clasifiat pentru curse internationale, in zilele 1 si 5.
 • 3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standard locale)
 • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • deplasare pietonala pentru vizite la: Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Biserica Cisterna, Marele Bazar

 

» CAZARE

Cazare Hotel Istanbul

 

Acest program a fost efectuate de 29 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2019:

ISTANBUL –H. GRAND ONS 3* si H. KAYA 3

*Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

1
Ziua 1

BUCURESTI -EDIRNE -ISTANBUL (cca. 645 km)

Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Veliko Tarnovo- Edirne- Istanbul.

2
Ziua 2

ISTANBUL - Palatul DOLMABAHCE

Dimineata ajungem in Istanbul pentru cazare. Utilizand transportul in comun, vizitam Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite individuale si shopping in Marele Bazar si Bazarul de Condimente. Seara, va invitam la un program optional (35 € /pers.), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare la Istanbul.

3
Ziua 3

ISTANBUL - Catedrala Sf. SOFIA - Palatul TOPKAPI - Basilica Cisterna - Moscheea Albastra

Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor ** - REDUCERE 50% pentru achitarea din tara a optionalei la Buyukada. Cazare la Istanbul.

4
Ziua 4

ISTANBUL - Croaziera in insula BUYUKADA

Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional (40 € /pers. -plimbare cu caleasca si pranz inclus) croaziera in Buyukada -Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel pt. că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. Gasim aici vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circula doar cu calești trase de cai și biciclete. Excursia optionala include plimbarea cu trasura catre zona cosmopolita, unde gasim vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute si masa de pranz cu preparate din peste. Intoarcere in Istanbul si timp liber pt. vizite individuale sau shopping. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, cu peste 4000 de magazine  insiruite pe 60 de strazi. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.

5
Ziua 5
ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (cca. 645 km) Mic dejun. Pornind spre Bucuresti vom trece prin Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suvenire. Sosire in Bucuresti, la Academia Militara, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar cu climatizare, clasifiat pentru curse internationale, in zilele 1 si 5.
 • 3 cazari cu mic dejun in hotel 3* (standard locale)
 • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • deplasare pietonala pentru vizite la: Edirne, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastra, Biserica Cisterna, Marele Bazar
 

NU SUNT INCLUSE:

 • Asigurare medicala + storno, excursiile optionale
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursii optionale) si serviciile de ghizi local
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se achita cash in euro de catre turisti)
 
X