Circuit 2022 Praga – Orasul de Aur

Circuit 2022 Praga – Orasul de Aur

#als002

Circuit 2022 Praga – Orasul de Aur

piata de craciun praga cehia _alsys travel

» de la 470 Euro/persoana/ camera dubla

 

Circuit de 6 zile/ 5 nopti cu plecari in perioada:

08.07, 22.07, 19.08, 02.09, 23.09, 14.10.2022

 

Praga este echivalentul Parisului in materie de frumusete. Istoria sa este veche de un mileniu, iar berea este cea mai buna
din Europa. Nu este surprinzator faptul ca dupa revolutia de catifea din 1989, vizitatori din toata lumea au venit in numar mare sa
vada minunile acestui oras: podul Carol din sec al XIV-lea, castelul din Praga si molcomul rau Vltava care a inspirat cea mai frumoasa
compozitie a lui Smetana.

 

 

» TARIFE
Plecari Tarif/ Euro Supliment camera single Reducere a treia pers. in camera dubla (pat suplimentar)
08.07, 22.07, 19.08.2022 470 Euro 150 Euro 10 Euro
02.09, 23.09, 14.10.2022 485 Euro 150 Euro 10 Euro
» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu avionul Bucuresti – Praga si retur cu compania TAROM;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hotel DUO 4* (exceptie plecarea din 23.09 unde este confirmat hotel Wellness Hotel Extol 4*) sau similar;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur panoramic de oras in Praga;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Bucuresti 11:15 – Praga 12:10 durata zborului: 1h55minute
Praga 12:55 – Bucuresti 15:45 durata zborului: 1h50minute

NOU!! ZBOR DIN TIMISOARA, IASI sau CLUJ

Supliment zbor din Timisoara, Iasi sau Cluj: 70 Euro/ persoana, dus-intors, taxe de aeroport incluse.
Suplimentul este pentru zboruri Timisoara – Bucuresti – Timisoara, Iasi – Bucuresti – Iasi sau Cluj – Bucuresti – Cluj
operate de compania TAROM. Acest tarif preferential se aplica doar pentru grupuri si doar in conexiune cu un zbor international operat de compania Tarom.
Rezervarea pe aceste zboruri se confirma in limita locurilor disponibile si se efectueaza in momentul rezervarii pachetului.

» CAZARE

Hotelul Duo este situat la doar 12 minute de mers cu metroul fata de centrul orasului Praga. Hotelul modern este unul dintre cele mai bune din Praga datorita serviciilor de calitate, camerelor moderne si atmosferei placute. Camerele sunt echipate cu: baie, aer conditionat, internet wireless, facilitati pentru preparare ceai si cafea, uscator de par, seif, TV satelit, frigider, telefon. In plus, hotelul ofera o piscina acoperita, sauna si sala de fitness.  www.hotelduo.cz

GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru grup 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi  rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de  disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

1
Ziua 1

BUCURESTI – PRAGA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 09:15 dimineata pentru imbarcare pe cursa Tarom spre Praga cu decolare la ora 11:15. Sosire in Praga la ora locala 12:10 si transfer in centrul orasului pentru un tur panoramic cu insotitorul de grup, cu opriri la: Piata Wenceslas, Piata Staromestske Námestí unde vom face o oprire la ora fixa  pentru a admira “spectacolul” papusilor, Cartierul Evreiesc Josefov, Piata Republicii, Casa Municipala – o frumoasa  cladire art nouveau care adaposteste sala de concerte Smetana si Turnul Pulberariei, monument gotic care separa orasul  vechi de cel nou. Transfer si cazare la hotel Duo 4* sau similar.

2
Ziua 2

PRAGA – TUR PIETONAL CU INSOTITORUL DE GRUP Mic dejun. Azi va propunem sa continuati explorarea orasului intr-un tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup (transferul hotel – oras – hotel nu este inclus). Vom vedea mai intai Manastirea Strahov si Biserica Loreta, dupa care vom admira indeaproape frumosul castel din Praga, a carui constructie a inceput in secolul al IX-lea, ca cetate de scaun a regilor Boemiei. In ziua de azi, castelul este sediul oficial al Presedintelui Cehiei. In apropierea castelului vom vedea Catedrala Sf. Vitus, simbolul spiritual al statului ceh, dupa care vom traversa cartierul Mala Strana (cartierul mic) in drum spre faimosul pod Carol peste raul Vltava, pe care il vom traversa si noi. Seara, optional, va propunem o croaziera cu cina pe raul Vltava. In timpul croazierei veti putea admira luminile orasului Praga, care sunt fermecatoare.

3
Ziua 3

EXCURSIE OPTIONALA LA KARLOVY VARY Mic dejun. Excursie optionala la Karlovy Vary, renumita statiune balneoclimaterica din Europa centrala, datorita izvoarelor sale termale. Karlovy Vary sau Karlsbad (denumirea germana) este situat in vestul Bohemiei, la confluenta raurilor Ohre si Tepla, la o distanta de 130 km de Praga, iar numele sau a fost dat in cinstea lui Carol al IV-lea, Imparatul Imperiul Roman si Rege al Bohemiei care a fondat orasul in anul 1370. Statiunea este atat de faimoasa datorita abundentei de izvoare termele: 13 izvoare principale, alte 300 de izvoare mici si raul Tepla cu apa calda. Insa, apele termale nu sunt singura bogatie a orasului, ci si obiectele din cristal de Bohemia sau portelan produse in fabricile mestesugarilor de aici. Pe drumul dintre Praga si Karlovy Vary vom propunem o oprire la fabrica de bere Krušovice, care a fost intemeiata in 1581 si era fabrica care furniza bere pentru familia imperiala a Austriei. Seara, intoarcere la Praga si cazare.

4
Ziua 4

EXCURSIE OPTIONALA LA KUTNA HORA Mic dejun. Excursie optionala la orasul medieval Kutna Hora din secolul al XIII-lea, situat la 70 km distanta de Praga. Orasul care gazduieste o mina de argint este bogat in monumente gotice. Printre monumentele importante se pot mentiona: Primaria Veche, Catedrala Sf. Barbara cu ale sale picturi valoroase, fosta Monetarie Regala, Palatul Regal. Oras cu traditie in exploatarea minereurilor de argint si in fabricarea monedei regale, Kutna Hora a fost in trecut al doilea oras ca si importanta, dupa Praga. A fost inclus in patrimoniul UNESCO in anul 1995. Dupa amiaza, intoarcere la Praga si cazare. Seara, optional, cina traditionala in timpul careia veti descoperi muzica folclorica ceheasca si veti experimenta preparatele locale si renumita bere.

5
Ziua 5

EXCURSIE OPTIONALA LA DRESDA Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Dresda. Dresda, numita si “Florenta de pe Elba” este capitala landului Saxonia si este situata foarte aproape de granita cu Cehia. Orasul este situat pe malul fluviului Elba si pastreaza o bogata mostenire culturala si arhitecturala, fiind capitala regilor Saxoni. In trecut, orasul mai era numit si “cutia cu bijuterii” datorita centrului construit in stil baroc si rococo. Vom putea admira castelul Zwinger, biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal vechi de peste 700 de ani si Catedrala in stil baroc, cea mai mare biserica din Saxonia. Intoarcere la Praga.

6
Ziua 6
PRAGA – BUCURESTI Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor TAROM cu decolare la ora locala 12:55 si sosire la Bucuresti la 15:45.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Praga si retur cu compania TAROM;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in camera standard la hotel DUO 4* (exceptie plecarea din 23.09 unde este confirmat hotel Wellness Hotel Extol 4*) sau similar;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur panoramic de oras in Praga;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in Cehia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

EXCURSII OPTIONALE

PRETURI INFORMATIVE: • Karlovy Vary: 70 EURO / persoana (pretul include: transport autocar, insotitor de grup, tur de oras, pranzul). • Cina traditionala ceheasca cu program folcloric, preparate traditionale, bere, vin si bauturi nealcolice incluse (transfer hotel-restaurant–hotel inclus): 50 EURO / persoana • Excursie la Kutna Hora: 50 EURO / persoana (pretul include: transport autocar, insotitor de grup, tur de oras). • Croaziera pe raul Vlatava cu cina inclusa (durata: 2 ore): 35 EURO/ persoana. • Excursie la Dresda: 60 EURO / persoana (pretul include: transport autocar, insotitor de grup, tur de oras).

NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.