Circuit 2021 in Turcia – Istanbul si Cappadocia

Circuit 2021 in Turcia – Istanbul si Cappadocia

#als006

Circuit 2021 in Turcia – Istanbul si Cappadocia

Petrece un City Break de 3 stele - Istanbul, Turcia » 599 Euro/ persoana/ camera dubla + taxe inclus

Circuit de 6 zile/ 5 nopti in perioada:

02.10 – 06.10.2021

Beneficii:

√ Bonus asigurare travel covid protection, storno si medicala, pentru rezervari facute pana pe 31.03
√ Conditii avantajoase de plata:
– 10% din pret la momentul rezervarii
– 40% din pret cu pana la 61 de zile inainte de plecare
– 50% din pret cu pana la 31 de zile inainte de plecare
√ Daca la data plecarii se va solicita test covid, vom avea tarif special (250 lei/test)

Vacanta la Istanbul si Cappadocia !
Inclus Demipensiune in Cappadocia.

Vizitam: Istanbul, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Hipodromul, Marele Bazar, Palatul Topkapi, Muzeul Kariye, Croaziera pe Bosfor, Cappadocia, Orasul subteran Kaumakli, Lacul vulcanic Nar Crater, Valea Ihlara, Valea Goreme, Zelve, Pasabag, Avanos…

 

Turcia preferata de turisti pentru vacanta si adorata pentru aromele orientale, Turcia este o tara unde se imbina mai multe lumi care au contribuit din plin la istoria omenirii.

Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Este situat in nord-estul Mării Marmara. Are o populație de aproximativ 18.800.000 de locuitori în zona metropolitană (2010), adică circa 18% din populația toală a Turciei, apeciată la peste 73.000.000 locuitori. Se poate aprecia că în realitate populația poate fi mai mare cu cel putin 1.000.000 de locuitori flotanti, asemănător tuturor marilor metropole. Cu toate că, la 13 octombrie 1923, orașul a pierdut calitatea de capitală în favoarea orașului Ankara, fost Angora, a rămas centrul economic cel mai important al Republicii Turcia.

Cappadocia situată în Asia Centrală este una dintre cele mai importante regiuni turistice din Turcia…

Bazele peisajelor curioase inedite ale Cappadociei în care istoria se împletește cu frumusețea naturală au fost puse cu mii de ani în urmă de lava vulcanică produsă de erupții vulcanice din vremea când munții din Anatolia au fost vulcani activi.  Lava a format un strat de tufă de diferită duritate și densitate în regiune. Ploile, inundațiile, vânturile au contribuit la transformarea acestui strat de tufă în minuni ale naturii numite ”Hornuri ale zânelor”.

» TARIFE
Plecari Circuit
2 Octombrie
   
Adult in camera dubla 599 €
Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 557 €
Copil 2-5,99 ani cu 2 adulti in camera 430 €
Adult in camera single 699 €
» SERVICII INCLUSE
 • Ghid roman insotitor
 • Zboruri directe Bucuresti => Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
 • Zboruri interne Istanbul => Nevsehir Cappadocia => Istanbul, Compania Turkish Airlines
 • Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
  – 3 nopti in Istanbul la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar
  – 2 nopti in Nevsehir-Cappadocia la Hotel Altinoz 4* sau similar
 • Demipensiune in Cappadocia (2 Cine)
 • Pachet de excursii din program:
  – tur de oras Istanbul cu ghid local
  – tur la Palatul Topkapi cu ghid local
  – excursie la Valea Ihlara si orasul subteran Kaymakli
  – excursie in Cappadocia
 • Biletele de intrare la Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli
 • Ghizi locali in Istanbul si Cappadocia

 

» CAZARE
 • Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar
 • Cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir

 

Turcia are deschise granitele pentru turistii din Romania!

 • Acestia trebuie sa prezinte un test covid PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare.
 • Nu se sta in izolare la intoarcerea in tara.
1
Ziua 1

2 Octombrie |  Bucuresti–Istanbul Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:55, aterizare la Istanbul la ora 11:20. Sosire in Istanbul si transfer in oras. Tur de oras Istanbul cu ghid local: Muzeul Sfanta Sofia–impresionanta prin dimensiunile ei, Hagia Sofia a fost si este una dintre cele mai vechi, mai impunatoare si mai pline de istorie asezaminte din lume. Vizita ghidata va va dezvalui povestile adunate in cei aproape 1.500 de ani de cand exista si care nu au reusit sa stirbeasca frumusetea bisericii Hagia Sofia, al carei nume se traduce prin Sfanta Intelepciune (de la grecescul Ἁγία Σοφία). Moscheea Albastra–construita de sultanul Ahmet intre 1609-1616, este singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete)-cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un minaret–si este celebra pentru cele 20.000 de placi de faianta albastra "Iznik” din interior care au fost folosite la construirea sa, la exterior nefiind nimic albastru. Hipodromul care servea la intrecerile sportive, de circ, de gladiatori si a fost centrul civic al Bizantului. Ultima vizita va fi la Marele Bazar–cea mai mare si mai atractiva zona de cumparaturi din lume. Grand Bazar dateaza din Sec XV si este in prezent cel mai mare si cel mai vechi bazar acoperit din lume, insumand aproape 4.000 de magazine aranjate ca un labirint urias pe aproape 60 de strazi. Principala strada comerciala a bazarului este denumita strada de aur pentru ca aici isi au magazinele comerciantii de bijuterii, in timp ce restul strazilor sunt dedicate magazinelor de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, covoare, traditionalele delicii turcesti, etc. Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul-Hotelul este excelent situat in cartierul Fatih din centrul vechi al Istanbulului, la 10 minute de mers pe jos de Marele Bazar si de Moscheea Suleymaniye. Hotelul are piscina interioara, o sauna, un hamam, tratamente de masaj si un solar.

2
Ziua 2

3 Octombrie | Istanbul Inalta Poarta Mic dejun. Astazi va propunem un tur cu ghid local prin Istanbulul istoric ce include vizita la Inalta Poarta-Palatul Topkapi. Construit pe cea mai inalta colina la confluenta apelor Bosforului, Cornului de Aur si Marii Marmara, magnificul Palat Topkapi a fost centrul marelui Imperiu Otoman, resedinta a sultanilor dupa cucerirea Constantinopolului si, pana in Sec al XIX-lea, un vast complex cu mai multe pavilioane si curti interioare. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie in care va sugeram o vizita in cartierul Fener (Fanar) unde se afla Biserica Sfantul Gheorghe-catedrala centrala a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Biserica Maicii Domnului din Vlaherne–Blachernae, cel mai important lacas inchinat Maicii Domnului din vechiul Bizant, dupa mareata catedrala Sfanta Sofia, si Muzeul Kariye-fosta Biserica Chora din Constantinopol, ce pastreaza una  dintre cele mai frumoase colectii de fresce si mozaicuri bizantine. Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul.

3
Ziua 3

4 Octombrie | Istanbul Puntea dintre doua Continente Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Croaziera pe Bosfor. De-a lungul malurilor Bosforului veti putea admira numeroase monumente istorice precum Fortareata Europei, Fortareata Asiei, Palatul Beylerbey, Palatul Dolmabahce, etc., dar si vilele luxoase ale miliardarilor turci. Contrastul intre cele doua parti ale orasului este uimitor. In timp ce partea europeana este inima comerciala a orasului, sufocata de aglomeratia cotidiana pe strazile inguste, in partea asiatica veti intalni cladiri noi, zone aerisite si strazi largi. Cazare la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar Istanbul.

4
Ziua 4

5 Octombrie | Istanbul-Nevsehir Cappadocia Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2004 cu destinatia Nevsehir. Decolare la ora 12:50 si aterizare la ora 14:15. Pornim in aventura noastra vizitand Valea Ilhara. Pe drum ne oprim la orasul subteran Kaymakli–construit pe dealul numit Cetatea Kaymakli, el este considerat a fi unul dintre cele mai mari orase subterane din regiune si isi intampina vizitatorii cu tunelurile mici si inguste care adapostesc de la spatii de depozitare la grajduri sau chiar crame. Continuam apoi cu un popas la lacul vulcanic Nar Crater–un lac format in craterul unui fost vulcan aflat intr-un peisaj selenar, tipic cappadocian. Urmeaza apoi Valea Ihlara, o vale lunga de 14 km, cu pereti abrupti de 100 m, creata de raul Melendiz, si in care se afla numeroase biserici rupestre; vizitam o astfel de biserica rupestra si avem si timp la dispozitie pentru o scurta drumetie. Revenim apoi in Nevsehir si ne indreptam catre hotel. Seara, optional, va invitam sa participati la o Seara Turceasca–un prilej perfect pentru a descoperi in cadrul unei cine (cu bauturi incluse) traditiile si cultura turceasca intr-un show traditional cu muzica live. Cina si cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

5
Ziua 5

6 Octombrie | Cappadocia Mic dejun. Suntem in spectaculosul peisaj cappadocian distins prin hornurile feerice, orasele subterane in expansiune si  bisericile sapate in tuf vulcanic, dar si al formelor bizare pe care natura le-a croit in roca de-a lungul vremii. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre Sec X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere cele peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Peisajul selenar a fost ales inclusiv ca loc de filmare pentru unele secvente din “Razboiul stelelor”. Intr-un peisaj impresionant, in intregime sculptat de eroziune, vizitam Valea Goreme. Peisajul incarcat de istorie, bisericile cioplite in piatra si formele de relief neobisnuite rezultate in urma erodarii, se combina pentru a produce un peisaj atat natural cat si cultural, cu un aspect neobisnuit. Principalele caracteristici ale acestui peisaj sunt coloanele, pilonii, turnurile si obeliscurile, care ajung pana la inaltimea de 40 de metri. Varful Akdag, ramasita principala a eroziunilor, masoara 1.325 de metri inaltime si reprezinta caracteristica dominanta a vaii. Dupa-amiaza veti putea fotografia incredibilele peisaje de la  Zelve–fost oras sapat in stanca si Pasabag sau Valea Calugarilor-o serie de stanci modelate de vant sub forma unor hornuri inalte de 10-15 metri. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale. Ne intoarcem la hotel unde servim cina. Cazare la Altinoz Hotel 4* sau similar Nevsehir.

6
Ziua 6

7 Octombrie | Cappadocia–Istanbul-Bucuresti Am lasat pentru ultima zi poate cea mai frumoasa experienta pe care o puteti avea in Cappadocia si dimineata devreme (daca vremea o va permite), optional,  va invitam la zborul cu balonul cu aer cald o ora deasupra Cappadociei.  Dupa zbor, retur la hotel pentru micul dejun. Mic dejun. Zi la dispozitie pentru cumparaturi sau excursii optionale. Dupa-amiaza, transfer la aeroportul din Nevsehir pentru zborul de intoarcere in tara. Imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK2009 cu destinatia Istanbul cu decolare la 20:00, aterizare la Istanbul la ora 21:30. Imbarcare pe zborul TK1041 cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 01:05 (a doua zi) si aterizare la Bucuresti la ora 02:20. Sfarsitul pachetului de servicii.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Ghid roman insotitor
 • Zboruri directe Bucuresti => Istanbul => Bucuresti, Compania Turkish Airlines
 • Zboruri interne Istanbul => Nevsehir Cappadocia => Istanbul, Compania Turkish Airlines
 • Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel: - 3 nopti in Istanbul la Grand Hotel Gulsoy 4* sau similar - 2 nopti in Nevsehir-Cappadocia la Hotel Altinoz 4* sau similar
 • Demipensiune in Cappadocia (2 Cine)
 • Pachet de excursii din program: - tur de oras Istanbul cu ghid local - tur la Palatul Topkapi cu ghid local - excursie la Valea Ihlara si orasul subteran Kaymakli - excursie in Cappadocia
 • Biletele de intrare la Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Muzeele in aer liber Goreme si Zelve si la orasul subteran Kaymakli
 • Ghizi locali in Istanbul si Cappadocia

NU SUNT INCLUSE:

 • Taxele de aeroport 160 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
 • Excursiile optionale, zborul cu balonul cu aer cald-se rezerva si achita la inscriere
 • Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi, 30 USD/turist, se achita la fata locului insotitorului de grup
 • Testare covid-19 RT-PCR: 250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara);
 • Asigurare travel covid protection, storno si medicala cu protectie covid (bonus pana pe 31.03). Nota: pentru persoanele cu varsta 66-80 ani se aplica un supliment de 32 Lei/persoana pentru asigurare. In caz de rezultat pozitiv al testului COVID, efectuat ce cel mult 72h inainte de plecare, asigurarea storno asigura rambursarea costului pachetului, cu aplicarea unei francize de 10%; pentru afectiunile pre-existente se aplica franciza 20% (termenii si conditiile politei de asigurare sunt disponibil in agentie la rezervare)