Circuit 2021 in Egipt cu Croaziera pe Nil

Circuit 2021 in Egipt cu Croaziera pe Nil

#als007

Circuit 2021 in Egipt cu Croaziera pe Nil – Sejur Hurghada

» 980 Euro/ pachet/ persoana

Sejur de 12 zile/ 11 nopti in perioada:

17.04 – 08.12.2021

 

Egiptul are deschise granitele pentru turistii din Romania.
Acestia trebuie sa prezinte un test covid PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de plecare. 

Vizitam: Cairo, Muzeul de egiptologie, Aswan, Abu Simbel, Croaziera pe Nil, Kom Ombo, Edfu, Valea Regilor, Templul Karnak, Templul Luxor, Hurghada, Platoul Giza, Piramidele si Sfinx-ul, Alexandria… (click pe Program Excursie).

 

» DESTINATIE

Egipt – Darul Nilului si Taramul Faraonilor
Un stravechi proverb arab spune ca Omul se teme de timp iar timpul se teme de Piramide. Astfel, nu este de mirare ca Egiptul este cea mai veche destinatie turistica din lume. Intr-una dintre primele scrieri de calatorie, istoricul grec Herodot scria: „Nicaieri nu sunt atat de multe lucruri minunate si in toata lumea nu se mai gasesc asa de multe lucruri de nespusa maretie”

– afirmatie pe care tinem sa o credem pana in zile noastre. Simbolurile, formele si misterele Egiptului s-au raspandit ca un virus transmis prin schitele, jurnalele si artefactele pe care primii calatori temerari le-au luat acasa cu ei, starnind fascinatia a generatii intregi. Cu morminte ascunse de dunele desertului, piramide emblematice, temple colosale asezate de-a lungul misteriosului Nil dar si plaje idilice cu ape turcoaz si corali colorati, Egiptul cu siguranta va impresiona si va trezi spiritul aventurier ce salasluieste in fiecare dintre noi !

» TARIFE
Plecari
17.04 08.05 15.05 22.05 29.05 05.06 18.09 16.10 13.11 27.11
  EPUIZAT       EPUIZAT          
 Adult in dubla 980 € 980 € 980 € 980 € 980 € 980 € 980 € 980 € 980 € 980 €
 Copil 5-11 ani 589 € 589 € 589 € 589 € 589 € 589 € 589 € 589 € 589 € 589 €
 Adult single 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 € 1.205 €

Euro/ persoana/ sejur de 12 zile/ 11 nopti

» ZBOR
 • Otopeni ✈ Cairo
 • Cairo Otopeni

Companie – Tarom

» SERVICII INCLUSE
 • Ghid roman insotitor
 • Zboruri directe Bucuresti => Cairo => Bucuresti, Compania TAROM
 • Transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Cazare 11 nopti astfel:
  – 4 nopti cu mic dejun si 3 Cine in Cairo la Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar
  – 1 noapte cu Demipensiune (mic dejun si cina) in tren pe ruta Cairo => Aswan
  – 3 nopti cu Pensiune Completa pe Vasul de Croaziera M/S Sarah 5* sau similar
  – 3 nopti cu All Inclusive in Hurghada la Hotel Stella di Mare 5* sau similar
 • Tur de oras panoramic cu ghid local in Cairo
 • Vizita la Muzeul de Egiptologie
 • Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide
 • Croaziera pe Nil cu vasul de croaziera M/S Sarah 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse:
  – excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si Templul Philae
  – vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
  – excursie pe Valea Regilor si vizitarea Templelor Karnak si Luxor
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera
» INFO

Important: Pentru calatoria in Egipt este necesar Pasaportul simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.  Programul Crozierei pe Nil poate suferi modificari in functiile de conditiile specifice de navigabilitate.

Rezervarea excursiei:
se face in scris cu un mesaj pe email la rezervari@interra.ro sau la Interra (Bucuresti Bd Ferdinand nr 83).

Plecari din: Bucuresti Otopeni, Cluj, Iasi

Transferuri gratuite la Otopeni din orasele:
> Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
> Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
> Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
> Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 

1
Ziua 1

Bucuresti / Cluj / Iasi - Cairo

Plecare din Bucuresti: Intalnire cu reprezentantul Interra in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo. Plecare din Cluj-Napoca: Prezentare la Aeroportul Avram Iancu pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO648 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:40 si aterizare la Bucuresti la ora 20:50 (plecari apr, mai, iun, sept, oct), respectiv decolare la ora 18:40 si aterizare la Bucuresti la ora 19:35 (plecari nov). Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo. Plecare din Iasi: Prezentare la Aeroportul International Iasi pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO708 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:50 si aterizare la Bucuresti la ora 21:00 (plecari apr, mai, iun, sept, oct), respectiv decolare la ora 18:20 si aterizare la Bucuresti la ora 19:30 (plecari nov). Escala pana la ora 00:30, cand va veti imbarca pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo.

2
Ziua 2

Cairo

Aterizare in Cairo la ora 02:15 (plecari apr, mai, iun, sep, oct) respectiv ora 03:15 (plecari nov). Transfer cu autocarul la Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* (plecari apr, mai, iun, sep) respectiv Hotel Steigenberger El Tahrir 4* deluxe (plecari oct, nov) sau similare. Early check-in. Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului-cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7.000 ani a Egiptului intr-un tur de oras Cairo care va incepe cu o vizita la Muzeul de Egiptologie–acesta adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur ! Vom face o incursiune si in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazar. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* sau similar.

3
Ziua 3

Cairo - Alexandria

Mic dejun. Optional, Excursie de o zi la Alexandria, oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco–romana. Alexandria din vechime a fost si va ramane un oras legendar, invaluit in mit–cetatea lui Alexandru cel Mare si a Cleopatrei, orasul celebrei bibloteci antice si a farului in forma de turn de pe Insula Pharos. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului Antic este doar putin vizibila, ea fiind mistuita de incendii, cutremure sau revolte ale crestinilor, misterul locului inca persista iar descoperirile arheologice subacvatice din port tot aduc la lumina noi vestigii crezute pierdute. Vom vizita Catacombele, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei (intrari incluse) si pe exterior Citadela si Biblioteca din Alexandria. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5*

4
Ziua 4

Cairo - Platoul Giza - Aswan

Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta  spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare)–binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata ! Protector al piramidelor, Sfinxul–creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Servirea cinei in tren. Innoptare in tren, cabine de doua locuri in vagonul de dormit.

5
Ziua 5

Aswan

Mic dejun in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii si transfer la vasul de croaziera pe Nil. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Dupa amiaza, vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important asupra industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Obeliscului neterminat si a Templului Philae dedicat zeitei ISIS. Intoarcere la vas. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.

6
Ziua 6

Abu Simbel - Kom Ombo - Edfu

Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Abu Simbel (plecare dimineata devreme, mic dejun la pachet). Complexul arheologic este format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al-II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses si ale sotiei sale, Nefertari, a fost construit in Sec XIII i.Hh. pentru a intimida rivalii nubieni si pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh. Templele au fost amenintate de cresterea nivelului apelor Nilului in urma constructiei barajului de la Aswan in anii 1960, dar, printr-un model de cooperare internationala a UNESCO, siturile arheologice au fost cercetate, dezmembrate si asamblate in acelasi mod, dar cu 65 si 200 de metri mai sus si in spatele locatiei originale, locatie acoperita de apele lacului Nasser. Servirea pranzului la bordul vasului. Dupa pranz vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Intoarcere la vasul de croaziera. Vom naviga catre Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*. 

7
Ziua 7

Luxor -Valea Regilor - Templul Reginei Hatchepsut - Templul Karnak

Mic dejun. In cursul diminetii vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Intoarcere la vas pentru servirea pranzului. Dupa-amiaza, vom face o incursiune pe malul Estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita Templul Karnak–cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra si Templul Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.

8
Ziua 8
Luxor - Hurghada

Mic dejun. Eliberarea cabinelor si transfer cu autocarul catre Hurghada. ”Al-Ghardaka” in Limba Araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem All Inclusive. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cina si cazare Hotel Stella di Mare Gardens Resort & Spa 5* sau similar Hurghada.

9
Ziua 9

Hurghada Sejur la Marea Rosie

Cazare cu All Inclusive. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Va sugeram o Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali. Cazare Stella di Mare Gardens Resort & Spa 5* sau similar Hurghada.

10
Ziua 10

Hurghada Sejur la Marea Rosie

Cazare cu All Inclusive. Timp liber la dispozitie pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Cazare Hotel Stella di Mare Gardens Resort & Spa 5* sau similar Hurghada.    

11
Ziua 11

Hurghada - Cairo

Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel. Ne luam la revedere de la Marea Rosie imbarcandu-ne in autocarul care ne va purta spre nord, avand ca tinta finala orasul Cairo. Vom ajunge spre seara, in timp pentru cazare si servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Holiday Inn Cairo Citystars 5* (plecari apr, mai, iun, sep) respectiv Hotel Steigenberger El Tahrir 4* deluxe (plecari oct, nov) sau similare.

12
Ziua 12

Cairo - Bucuresti/ Cluj/ Iasi

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 03:00 cu zborul RO102 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:50. Plecare din Cluj-Napoca: (plecari apr, mai, iunie): imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO641. Decolare de pe Otopeni la ora 07:35 si aterizare pe Aeroportul Aurel Vlaicu la ora 08:30. (plecari sept, oct, nov): imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO643. Decolare de pe Otopeni la ora 12:30 si aterizare pe Aeroportul Aurel Vlaicu la ora 13:25 (plecari sept, oct), respectiv decolare la ora 11:30 si aterizare la ora 12:25 (plecare nov). Plecare din Iasi: Plecarile din apr, mai, iun 18.09, 16.10 si 27.11: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO701. Decolare de pe Otopeni  la ora 08:00 si aterizare pe Aeroportul International Iasi la ora 09:05 (pentru 27.11:decolare la ora 07:00 si aterizare la ora 08:05). Plecarea din 13.11: imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO705. Decolare la ora 11:30 de pe Otopeni si aterizare pe Aeroportul International Iasi la ora 12:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Ghid roman insotitor
 • Zboruri directe Bucuresti => Cairo => Bucuresti, Compania TAROM
 • Transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Cazare 11 nopti astfel: - 4 nopti cu mic dejun si 3 Cine in Cairo la Hotel Holiday Inn Citystars 5* sau similar - 1 noapte cu Demipensiune (mic dejun si cina) in tren pe ruta Cairo => Aswan - 3 nopti cu Pensiune Completa pe Vasul de Croaziera M/S Sarah 5* sau similar - 3 nopti cu All Inclusive in Hurghada la Hotel Stella di Mare 5* sau similar
 • Tur de oras panoramic cu ghid local in Cairo
 • Vizita la Muzeul de Egiptologie
 • Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide
 • Croaziera pe Nil cu vasul de croaziera M/S Sarah 5* cu urmatoarele excursii si vizite incluse: - excursie la Marele Baraj de la Aswan, Obeliscul neterminat si Templul Philae - vizitarea Templelor dedicate zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu - excursie pe Valea Regilor si vizitarea Templelor Karnak si Luxor
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera

NU SUNT INCLUSE:

 • Taxele de aeroport 240 €  (pot varia pana la emiterea biletelor)
 • Taxa de viza Egipt aprox 25 USD se obtine la sosire pe aeroport in Cairo
 • Bacsis recomandat pentru ghizi si soferi locali (se practica in Egipt) 5 USD/turist/zi
 • Intrari la obiective turistice, altele decat cele mentionate in Program: Marea Piramida a lui Keops (24 USD/pers), Camera mumiilor la Muzeul de Egiptologie (12 USD/pers)
 • Excursiile optionale, bauturile la mesele din program
 • Asigurarea medicala de calatorie-obligatorie, asigurarea storno
 • Testare covid-19 RT-PCR: 250 RON/persoana si include: programare cu prioritate la un centru acreditat de Ministerul Sanatatii cu care agentia noastra are contract incheiat, test RT-PCR, eliberarea rezultatului in 48h in limba engleza (in cazul in care la data calatoriei se va solicita prezentarea unui test Covid-19 de tip RT-PCR efectuat inainte de plecarea din tara)
 

EXCURSII OPTIONALE:

Tarife calculate pentru minim 30 de participanti:
 • Excursie la Alexandria: 100 USD/persoana Include: transport autocar, ghid local, vizite la Catacombe, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei (intrari incluse) si pe exterior Citadela si Libraria din Alexandria, insotitor de grup.
 • Excursie la Abu Simbel: 95 USD/persoana Include: transport cu autocar, ghid local, bilet intrare templu, insotitor de grup.