Circuit de 5 zile la VIENA – Capitala Imperiala

Circuit de 5 zile la VIENA – Capitala Imperiala

#als006

Circuit de 5 zile la VIENA – Capitala Imperiala

» 225 Euro/persoana/ camera dubla

75 Euro – Loc in camera SGL

209 Euro – Copil 6-12 ani

215 Euro – Al 3-lea adult in camera

Circuit de 5 zile/ 4 nopti in urmatoarele perioade:

 • 04.06 – 08.06.2020
 • 27.08 – 01.09.2020

Szentendre – Visegrad – Esztergom – Viena – Pal. Schönbrunn – Wachau – Durnstein – Melk – Pestera Seegrotte – Budapesta

Cu o populatie ce numara in jur de doua milioane de locuitori, Viena a devenit cea mai populara destinatie turistica urbana din Austria. Pentru persoanele romantice sau cu o inclinatie pentru istorie, Viena reprezinta un oras de vis. Obiective turisitice si atractii pot fi gasite la tot pasul fie ca ratacesti pe stradute inguste sau prin piete medievale, fie ca vizitezi Palatul Schonbrunn sau Palatul Imperial Hofburg, pe urmele lui Sisi si ale imparatului Frantz Iosef, sau pur si simplu te plimbi pe impresionantul bulevard Ring. Viena imbina perfect infrastructura si confortul unui oras modern cu atmosfera rupta din istoria sa veche de secole ce poate inspira pe oricine viziteaza orasul.

Pe langa monumente si latura sa plina de istorie, Viena ofera turistilor si o plenitudine de atractii culturale. Teatru clasic sau modern, opera sau opereta, film sau festivale de dans, expozitii si concerte – toate acestea se gasesc in Viena. Acest oras ce respira cultura este plin de evenimente si manifestari interesante ce asteapta sa fie descoperite, pe parcursul intregului an, de aceea nu prea conteaza cand alegi sa vizitezi Viena pentru ca sigur are ceva frumos de oferit. Pentru turistii care nu au inclinatii atat de puternice spre cultura, Viena are faimoasele sale cafenele sau restaurante pline de specilitati culinare.

» PACHETUL INCLUDE
 • Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internat.
 • 4 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pentru vizite la: Szentendre, Visegrad, Esztergom, Viena, Schonbrunn, Budapesta
» CAZARE
 • Cazare in zona Budapesta
 • Cazare in zona Viena

 

Programele de Budapesta – Viena au fost efectuate de 15 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2019: Budapesta – H. Millenium 3* si H. Berlin 3*, Zona Viena – Kaiserrast hotel 3*

* Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

 

1
Ziua 1
BUCURESTI -SIBIU -ARAD -BUDAPESTA (cca. 815 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (15€ fara masa), pt. a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Cazare in zona Budapesta.

2
Ziua 2

SZENTENDRE -VISEGRAD -ESZTERGOM - VIENA (cca. 65 km)

Mic dejun. Pornim spre Austria urmand Valea Dunarii, pentru a vizita trei orasele pitoresti: Szentendre, cu multitudinea sa de artizani si comercianti de produse traditionale, apoi Visegrad, cu Castelul  lui Matyas Corvin strajuind intreaga regiune si Esztergom, faimos pentru Catedrala încoronării regilor Ungariei. Parasim Ungaria si incepem explorarea capitalei Austriei intr-un tur panoramic cu autocarul admiram Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Primaria, Parlamentul, Teatrul. Urmeaza tur pietonal in centrul istoric spre Monumentul Ciumei, Catedrala Sf. Stefan, Opera. Timp liber pentru a gusta farmecul medieval al centrului istoric. Multitudinea de magazine de pe Mariahilfer Strasse, va convinge iubitorii de shopping ca a meritat scurta deplasare pana aici. Optional, cina traditionala in pitorescul cartier Grinzing (26 euro). Cazare in zona Viena.

3
Ziua 3

WACHAU -DURNSTEIN - MELK -VIENA (cca. 265 km)

Mic dejun. Timp liber in Viena sau excursie optionala (20 euro) in Defileul Dunarii din Austria unde admiram peisajul Dunarii din regiunea Wachau (patrimoniu UNESCO), si ruinele Castelului Durnstein unde regele Angliei Richard- Inima de Leu a fost tinut captiv dupa cruciada III. Continuam cu Abatia Benedictina Melk, care a fost construita in sec. XI pe o inaltime stancoasa de pe malul Dunarii, si a constituit un important nucleu de cultura. Constructia actuala, un baroc opulent de inceput de sec. XVIII, adaposteste si o faimoasa Biblioteca, cu o colectie impresionanta de manuscrise rare. Ne intoarcem pentru cazare la acelasi hotel din zona Viena.

 

4
Ziua 4

Palatul SCHONBRUNN -Pestera SEEGROTTE -SCS -BUDAPESTA (cca. 290 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre resedinta de vara a familiei de Habsburg, Palatul Schonbrunn, unde vom admira atat somptuoasele incaperi, cat si gradinile ce se intind pe cateva zeci de hectare. Continuam cu o excursie optionala (10 euro) la Pestera Seegrotte, o adevarata lume in adancul pamantulul, locul in care in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a functionat o fabrica de avione, dar si pestera cu cel mai mare lac subteran din Europa. Aceasta ni se va dezvalui atat printr-o plimbare pietonala, cat si cu barca. Turistii care nu doresc sa participe la excursia optionala vor putea ramane la centrul comercial Shopping City Süd. Pornim spre Ungaria pentru cazare in zona Budapesta. Optional (29 euro), cina traditionala cu program folcloric la Crama Borkatakomba, un adevarat muzeu al vinului.

5
Ziua 5

BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • Transp. cu autocar climatizat, clasif. pt. curse internat.
 • 4 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
 • Deplasare pentru vizite la: Szentendre, Visegrad, Esztergom, Viena, Schonbrunn, Budapesta

NU SUNT INCLUSE:

 • Asigurare medicala + storno, excursii optionale, intrarile la obiective (inclusiv pt. excursii optionale) si ghizii locali
 • Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)
X