Circuit de 4 zile la Belgrad si Tara Banatului

Circuit de 4 zile la Belgrad si Tara Banatului

#als001

Circuit de 4 zile la Belgrad si Tara Banatului

» de la 176 Euro/ persoana

Camera single: 236 Euro

Copil < 12 ani: 150 Euro cazat in camera cu 2 adulti

 

Cazare 4 zile/ 3 nopti in perioada:

2024

Bucuresti – Portile de Fier – Defileul Dunarii – Belgrad (Serbia) – Timisoara – Hunedoara – Manastirea Prislop – Targu Jiu (Ansamblul arhitectural Brancusi) – Ramnicu Valcea – Bucuresti

Belgrad este capitala și cel mai mare oraș al Serbiei. Este situat la confluența dintre râul Sava și fluviul Dunărea – două căi navigabile internaționale, unde Câmpia Panonică întâlnește Balcanii. Belgrad este cel mai mare oraș de pe teritoriul fostei Iugoslavii, al treilea de pe Dunăre, după Budapesta și Viena și al treilea din sud-estul Europei, după Istanbul și Atena.

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, cu dovezi arheologice ale așezărilor încă din mileniul al V-lea î.Hr., Belgradul și zona sa urbană au fost locul de naștere al culturii Vinča, cea mai mare cultură preistorică europeană. Locația a fost descoperită de greci, celții l-au construit și numit Orașul Alb. Orașul a fost câmpul de luptă a peste 115 conflicte internaționale și a fost dărâmat de 44 de ori încă din perioada antică de numeroasele armate orientale și occidentale.

Banatul este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia (Banatul Sârbesc) și o foarte mică parte din Ungaria.

În evul mediu, pe teritoriul Banatului a existat o formațiune politică cu centrul la Morisena (astăzi Cenad). Cei mai cunoscuți voievozi au fost Glad, care a dus lupte împotriva nomazilor maghiari, cu armate formate din români, pecenegi și bulgari, Ahtum și Chanadinus, strănepoții lui Glad, care s-au luptat între ei. În perioada dominației Coroanei Maghiare au fost numite „banaturi” toate comitatele de graniță, conduse de un ban: Banul de Severin, Banul de Belgrad, Banul de Sabăț. Denumirea s-a limitat mai târziu la actuala provincie „Banat” de Timișoara.

» PACHETUL INCLUDE:
 • Transport cu autocar clasificat;
 • 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;
 • Ghid insotitor roman.
» CAZARE:

Belgrad – Hotel Elegance 3* http://www.hotelelegance.rs/rooms.html

Hunedoara – Hotel Rusca 3* http://hotelrusca.ro

 

1
Ziua 1

Ziua 1. Bucuresti – Portile de fier – Defileul Dunarii - Belgrad (600 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti – Academia Militara. Ora 06:00 Plecare pe traseul Bucuresti – Portile de Fier – Defileul Dunarii - Belgrad. Traversam Dunarea pe la Portile de Fier in Serbia. Se parcurge Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Cazanele Mici) pe ruta Tekija – Mosna – Dobra – Golubac – Pozarevac. Ne vom opri in Belgrad in preajma ruinelor anticei cetati Kalemegdan, in parcul cu acelasi nume, la confluenta raului Sava cu Dunarea, de unde vom admira o panorama splendida asupra Belgradului).  Cazare in zona Belgradului la Hotel Elegance 3* sau similar.

2
Ziua 2

Ziua 2. Belgrad ( 50 km)

Mic dejun.  Belgrad supranumit  Orasul Alb, este unul dintre cele mai vechi orase europene, fosta capitala a  Serbiei inca din anul 1403, a Iugoslaviei in perioada 1918 - 2003, apoi a Serbiei si Muntenegru pana in anul 2006, cand ramane capitala Serbiei.Vom admira in periplul nostru prin frumosul oras: Piata Republicii si  ne destindem cu o plimbare in centrul orasului, in pitorescul cartier Skadarlija, supranumit Montmartre-ul belgradean. Aici intr-un spectacol colorat pe stradutele inguste ne incanta privirea mici galerii cochete, expozitii in aer liber si artisti ambulanti. Numeroasele cafenele si restaurante ne imbie sa le calcam pragul.  Cazare la acelasi hotel Elegance 3* sau similar.

3
Ziua 3

Ziua 3.Belgrad - Timisoara – Hunedoara (330 km)

Dupa servirea micului dejun plecam din Belgrad , spre Timisoara, frumoasa capitala a Banatului.  Efectuam un tur panoramic cu autocarul ce include Mitropolia Banatului, Piata Operei (locul izbucnirii Revolutie din 1989), Muzeul Banatului(exterior) si timp pentru servirea pranzului. Din Timisoara ne continuam drumul spre Hunedoara unde vom vizita(in limita timpului disponibil) Castelul Corvinilor,important monument de arhitectura gotica in Romania. Cazare in Hunedoara, hotel Rusca 3* sau similar.

4
Ziua 4

Ziua 4. Hunedoara – Defileul Jiului – Ramnicu Valcea – Bucuresti (410 km)

Mic dejun. Pornind catre Bucuresti, vom face o scurta oprire la Manastirea Prislop – Mormantul Parintelui Arsenie Boca. Dupa aceasta oprire ne continuam drumul catre Tg.Jiu la ansamblul arhitectural Constantin Brancusi si apoi pe ruta Rm. Valcea – Pitesti pana in Bucuresti la locul de unde am plecat in excursia noastra.

LOCATIE

» PACHETUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat;
 • 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;
 • Ghid insotitor roman.

» PACHETUL NU INCLUDE:

 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Alte cheltuieli decat cele mentionate ca incluse;
 • Polita de asigurare medicala si storno

» CONDITII DE PLATĂ:

 • 30% avans din valoarea pachetului la inscriere;
 • Restul de plata se va achita cel mai tarziu cu 21 zile inainte de plecare
  Tariful este calculat pentru minim 40 de participanti!
 • Pentru grupuri mai mici de 40 de persoane, tariful se poate recalcula, circuitul se poate reprograma sau se poate anula;
 • Sumele achitate se constituie ca avans pentru situatiile: de recalculare sau anulare.