Circuit Albania – Periplu in Balcani

Circuit Albania – Periplu in Balcani

#als002

Circuit in Albania (program de toamna)

 » 295 Euro/ persoana 

Program valabil 7 zile si 6 nopti in urmatoarea perioada:

25.09 – 01.10.2020

Traseu: Bucuresti – Ruse – Skopje – Ohrid – Elbasan – Tirana – Golem – Apollonia –
Butrint – Saranda – Ioannina – Sallonic – Bucuresti

 

Plasata in vestul peninsulei Balcanice, la marea Adriatica, Albania, sau «Tara Vulturilor» in limba albaneza,
se invecineaza cu Muntenegru, Macedonia, Serbia si cu Grecia.

Sunt multe de povestit despre Albania si rolul sau in istoria europeana, sau despre imnul Albaniei, a carui muzica a compus-o Ciprian Porumbescu, sau despre faptul ca limba albaneza detine una dintre cele mai vechi radacini din Europa.

 

» TARIFE

25.09-01.10.2020

 • 295 Euro persoana loc in camera dubla
 • 285 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
 • 245 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 385 Euro adult loc in camera single

 

» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun: 1 noapte in Skopje la hotel 4*, 3 nopti in Durres la hotel 3*, 1 noapte in Saranda la hotel 3*, 1 noapte la Salonic la hotel 3*;
 • tururi de oras conform programului: Skopje, Ohrid, Tirana, Salonic;
 • insotitor roman de grup.

 

» CAZARE
 • hotel Ibis 4* / similar (Skopje)
 • hotel Perandor 4* / similar (Durres)
 • hotel Nertili 3* / similar (Seranda)
 • hotel Vergina 3* / similar (Salonic)

* Tarife pentru grup de 40 de platitori

 

» TERMENE DE PLATA
 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
  Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
  In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 20 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna noiembrie 2019. Acestea sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

 

7 zile / 6 nopti
1
Ziua 1
Ziua 1 (25.09): BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE (600 km) Intalnire cu insotitorul de grup vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05:30 si plecare la ora 06:00 din Bucuresti cu autocarul pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia. Traversam Bulgaria, iar dupa ce trecem granita spre Republica Macedonia, vom opri in Skopje. Cazare la hotel Ibis 4* (sau similar) in Skopje.
2
Ziua 2
Ziua 2 (26.09): SKOPJE – OHRID – DURRES (305 km) Mic dejun. Dimineata, turul panoramic al orasului Skopje, situat pe malul raului Vardar. Vom putea admira: biserica Sfintei Salvari, Moscheea lui Mustafa Pasa, vechiul bazar, baile turcesti si “Podul de Piatra”. In continuare ne indreptam catre Ohrid, unde vom face o scurta oprire pentru turul de oras, in cadrul caruia putem admira printre altele: Fortareata lui Samuel, Biserica Sf. Sofia, Biserica medievala Sf. Pantelimon, Universitatea Sf.Clement. Situat pe malul lacului cu acelasi nume, orasul Ohrid este una dintre cele mai vechi asezari din Europa. Construit in principal intre secolele VII si XIX, Ohrid are cea mai veche biserica slava (Sf Pantelimon) si peste 800 de icoane bizantine. Dupa colectia de icoane aflata in patrimoniul Galeriilor Tretiakov din Moscova, aceasta colectie este considerata a fi a doua ca importanta din lume. Timp liber la dispozitie pentru masa de pranz. Seara ajungem in Albania pe malul marii Adriatice, in statiunea Durres. Cazare la hotel Perandor 4* (sau similar) in Durres.
3
Ziua 3
Ziua 3 (27.09): CASTELUL KRUJA (excursie optionala) Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional excursie la Kruja. Prima oprire va fi la faimosul castel si muzeu dedicat eroului national Scanderbeg (situat in interiorul castelului). Vizitam apoi interesantul Muzeu Etnografic unde vom admira elementele traditionale albaneze si vom observa modul in care s-au schimbat acestea de la vremurile medievale pana in prezent. Ne vom bucura de cumparaturi in Bazarul vechi, locul perfect pentru suveniruri din cultura si istoria albaneza, toate create de artizanii locali din Kruja, renumiti mai ales pentru confectionarea bijuteriilor de argint, la preturi foarte convenabile. Timp liber la dispozitie, pentru cumparaturi si masa de pranz, care se poate servi in bazar sau in interiorul castelului. Pret informativ: 45 Euro/persoana – minim 20 de platitori. Include: transport cu autocarul, biletele de intrare la castel si ghid local. Seara intoarcere in Durres. Cazare la acelasi hotel.
4
Ziua 4
Ziua 4 (28.09): DURRES – TIRANA – DURRES Dupa micul dejun vom porni spre capitala Albaniei pentru a realiza turul de oras cu ghid local. Vom putea admira panoramic si pietonal Piata Skanderbeg unde se afla Teatrul National de Opera si Balet, Muzeul National, Moscheea lui Et’hem Beu (una dintre putinele in lume pictate in interior), Turnul cu Ceas, Cetatea Tirana, Bulevardul Eroilor Nationali care leaga piata Skanderbeg cu Universitatea Politehnica si Academia Artelor, Banca Nationala, Galeria Artelor, un monument al independentei in Parcul Tineretului, Piramida, Palatul Congreselor, monumentul lui Isamil Qemali (initiatorul declaratiei de independenta din anul 1912), un buncar militar postat in centrul orasului inca din perioada comunista (Ish-Blloku in albaneza). Intoarcere in Durres, cazare la acelasi hotel.
5
Ziua 5
Ziua 5 (29.09): DURRES – APOLLONIA – BUTRINT – SARANDA (305 km) Mic dejun. Pornim spre Marea Ionica si localitatea Saranda. Pe drum vom face scurte opriri la doua situri arheologice antice: Apollonia (vechiul oras antic grecesc, port la Marea Adriatica si important centru al epocii greco-romane) si Butrint, ale carui origini mitice sunt legate de Troia. Virgiliu povesteste cum cetatea a fost descoperita in antichitate si considerata o Troia in miniatura. Vechea cetate a fost fondata in timpul Greciei antice si ocupata pe rand de romani, venetieni si bizantini. Seara cazare in Saranda la hotel Nertili 3* (sau similar).
6
Ziua 6
Ziua 6 (30.09): SARANDA – IOANNINA – SALONIC (360 km) Dupa micul dejun, plecam spre Grecia si trecem prin punctul vamal Kakavija. Traversam nordul tarii, ajungand in cursul dupa amiezei in Salonic - capitala bizantina a Macedoniei si Traciei, unde vom realiza un scurt tur panoramic, dar si pietonal. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). Seara cazare la hotel Vergina 3* (sau similar) in Salonic. Seara recomandam cina la taverna pe faleza Salonicului si plimbare cu vaporasul in Golful Termic al Marii Egee.
7
Ziua 7
Ziua 7 (01.10): SALONIC – BUCURESTI (780 km) Dupa micul dejun plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara, in jurul orei 22:00, in functie de trafic si formalitatile vamale.

LOCATIE

» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun: 1 noapte in Skopje la hotel 4*, 3 nopti in Durres la hotel 3*, 1 noapte in Saranda la hotel 3*, 1 noapte la Salonic la hotel 3*;
 • tururi de oras conform programului: Skopje, Ohrid, Tirana, Salonic;
 • insotitor roman de grup.
   
» NU SUNT INCLUSE
 • asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
 • excursiile optionale;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
 • taxa de statiune in Grecia, conform clasificarii locale a unitatii de 3* = 1,50 EURO/zi/camera - se achita la receptie direct de catre turist.
 
» EXCURSII OPTIONALE
 • CASTELUL KRUJA (excursie optionala),pret informativ: 45 Euro/persoana – minim 20 de platitori. Include: transport cu autocarul, biletele de intrare la castel si ghid local.
   
X