Circuit 1 Decembrie – Canakkale – Kusadasi – Istanbul

Circuit 1 Decembrie – Canakkale – Kusadasi – Istanbul

#als002

Mini vacanta de 1 Decembrie 2020

 » 215 Euro/ persoana/ loc in camera dubla

100 EURO / persoana (Supliment camera single)
200 EURO/ pentru a treia persoana (camera dubla cu pat suplimentar)
175 EURO/ pentru copil 2 – 11.99 ani (camera dubla cu doi adulti si pat suplimenta)

 

Sejur de 6 zile / 5 nopti in urmatoarea perioada:

28.11 – 02.12.2020

 

Troia – Pergam – Efes – Istanbul – Edirne

Stiati ca unele dintre cele mai stranii lucruri despre Turcia sunt:

Cel mai fericit moment al diminetilor multora dintre noi – savuroasa cafea – se datoreaza, unei legende turcesti?
Media de ceaiuri baute de turci într-o zi este de 10, iar ca Mos Nicolae s-a nascut pe teritoriul de azi al Turciei?
Sfantul Nicolae din Myra (Demre) a trait in secolul al patrulea si a fost episcop crestin in Anatolia bizantina, fiind renumit pentru faptul ca oferea cadouri oamenilor sai neinstariti.

In 1925 Mustafa Kemal Atatürk emite “Legea Palariei”, care prevede purtarea palariilor occidentale in locul fesului rotund din fetru, ce isi are originile din Grecia Antica si a fost introdus in 1826 in Turcia de sultan, pentru ca aceste palarii rosii fara boruri le permiteau turcilor sa atinga pamantul cu fruntea in timpul rugaciunii, conform religiei islamice.

 
» SERVICII INCLUSE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun conform ofertei, astfel: 1 noapte in Canakkale, 2 nopti in Kusadasi, 2 nopti in Istanbul;
 • tururi panoramice si pietonale in Troia, Pergam, Istanbul;
 • insotitor roman de grup.

 

GRUP MINIM: 40 persoane

 • Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/persoana
 • Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 20 EURO/persoana
  Pentru un numar mai mic de 30 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 30 participanti pana cu 28 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare si transport) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
– 10% din pretul pachetului turistic – la inscriere;
– 15% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
– 75% din pretul pachetului turistic cu minim 21 zile inaintea plecarii.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
– 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii si pana cu 60 zile inaintea plecarii;
– 25% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59-21 zile inaintea plecarii;
– 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 21 zile inaintea plecarii.

 

IMPORTANT!

Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate
de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara
care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

La cerere putem oferi transport dus-intors (contracost) si din alte orase in afara de Bucuresti, pe rutele de mai jos, pentru un numar de minim 25 de persoane:

 • Cluj – Turda – Alba Iulia: 30 euro/ persoana;
 • Sibiu: 30 euro/ persoana, Pitesti: 20 euro/ persoana;
 • Brasov – Valea Prahovei: 25 euro/ persoana;
 • Ploiesti: 20 euro/ persoana;
 • Iasi – Bacau: 30 euro/ persoana;
 • Focsani – Buzau: 25 euro/ persoana.

In cazul neintrunirii numarului de persoane (25), turistii vor beneficia de transfer direct la si de la autocar, cu curse de linie de linie, la acelasi pret.

» CAZARE
 • Cazare la Hotel Hellen 3* (sau similar) in Canakkale;
 • Cazare la Hotel Palmin 4* (sau similar) in Kusadasi ;
 • Cazare la Hotel Orient Mintur 3* (sau similar) in Istanbul.
1
Ziua 1

Ziua 1: BUCURESTI - EDIRNE - CANAKKALE (640 km) Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea situata vis a vis de coloane), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti - Ruse - Veliko Tarnovo - Edirne. Traversare cu feribotul Eceabat – Canakkale (biletele se achita la fata locului, prin intermediul insotitorului de grup: 5 Euro/ persoana). Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc, ale carui lucrari au fost realizate in mare parte in timpul domniei Sultanului Suleiman Magnificul. Vom ajunge in Canakkale in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Hellen 3* (sau similar) in Canakkale.

2
Ziua 2

Ziua 2: CANAKKALE - TROIA - PERGAM - KUSADASI (415 km) Mic dejun. Dupa un scurt popas la Troia, unde amintirile ne conduc la razboiul troian relatat de Homer, la regele Priam, frumoasa Elena si la viteazul Ahile, ne vom indrepta catre Pergamon (Bergama), centru cultural important in Grecia antica si in timpul Imperiului Roman, precum si locul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole, Templul lui Traian situat maiestuos pe o colina cu o panorama plina asupra orasului, Altarul lui Zeus, Teatrul si Templul lui Dionysos. Continuam drumul spre Kusadasi. Cazare in Kusadasi la hotel Palmin 4* (sau similar).

3
Ziua 3

Ziua 3: KUSADASI - EFES - CASA FECIOAREI MARIA – IZMIR (optional) Mic dejun. Timp liber in Kusadasi (shopping, plimbari pe malul marii) sau, optional, vizita la Efes, unul din cele mai faimoase si bogate orase ale antichitatii. Vom putea admira ruinele vechiului oras si ale Templului lui Artemis (una din cele 7 minuni ale lumii), prima din cele 7 biserici ale Apocalipsei, celebra Librarie a lui Celsius si marele Amfiteatru. Dupa amiaza vizitam casa Fecioarei Maria – conform traditiei locului, este socotit locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii sale pamantesti. Pret informativ: 50 EURO/ persoana, minim 25 platitori (pretul include transport cu autocarul, insotitor de grup si biletele de intrare la Efes si Casa Fecioarei Maria). Dupa amiaza, continuam cu shopping si plimbari pe malul marii in Izmir, al treilea oras ca marime din Turcia, dupa Istanbul si Ankara, locul in care s-a nascut Homer dar si Aristotelis Onassis. intoarcere in Kusadasi pentru cazare.

4
Ziua 4

ZIUA 4: KUSADASI - ISTANBUL (570 km) Mic dejun. Plecare devreme spre Istanbul pe traseul Izmir – Bursa. Sosire in Istanbul. Cazare la hotel Orient Mintur 3* (sau similar). Dupa amiaza va propunem optional, croaziera pe Bosfor. Include transfer dus intors hotel-port cu autocarul, bilet de vapor si insotitor de grup. Tarif informativ: 30 EURO/persoana pentru un grup minim de 20 persoane.

5
Ziua 5

ZIUA 5: ISTANBUL Mic dejun. Tur de oras pietonal, timp de 4 ore, cu insotitorul de grup. Vom admira: Moscheea Albastra – construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc renumit, cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. In continuare va recomandam vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). La pranz, timp liber la dispozitie, sau optional, incepand cu ora 14.00, croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului – Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel. Pret informativ: 50 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane. Cazare la acelasi hotel.

6
Ziua 6

ZIUA 6: ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI (650 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun conform ofertei, astfel: 1 noapte in Canakkale, 2 nopti in Kusadasi, 2 nopti in Istanbul;
 • tururi panoramice si pietonale in Troia, Pergam, Istanbul;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE

 • asigurarea medicala de calatorie cu extinderea beneficiilor in contextul Covid-19 (optionala – recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 5 EURO/persoana – se practica Turcia, se achita la sosire;
 • excursiile optionale;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice, cu exceptia excursiilor optionale unde sunt mentionate a fi incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program in afara de cele mentionate ca fiind incluse;
 • biletul de feribot Eceabat – Canakkale 10 Euro/ persoana, se achita la insotitorul de grup, in prima zi.
 
X