Carnavalul de la Venetia 2022, Italia

Carnavalul de la Venetia 2022, Italia

#als001

Carnavalul de la Venetia 2022, Italia

» 395 Euro/persoana/ camera dubla

Sejur de 6 zile/ 5 nopti in urmatoarea perioada:

11.02 – 16.02.2022

 

Carnavalul de la Veneţia este, fără nici o umbră de îndoială, atracţia necontestată a calendarului anual al lagunei. Este, de asemenea, vorba de acel unic eveniment care atrage atenţia întregii lumi asupra Veneţiei, turiştii dorind să se bucure de oportunităţile de divertisment prilejuite de Carnaval.  Veneţia a fost declarată de UNESCO, în anul 1979, patrimoniu al umanităţii. Farmecul acestui oraş cu “străzi” de apă, puterea economică şi, în consecinţă, şi politică, faima artistică, arta, arhitectura, firea locuitorilor plini de mândrie (şi pe bună dreptate), i-a făcut pe oameni să-l admire atât de pătimaş, de-a lungul vremii.

Vă invităm să vă bucurați de această experiență alături de noi, intr-un sejur de 6 zile/ 5 nopți, intre 11.02 – 16.02.2022.

» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
 • cazare 2 nopti hotel 3* in Budapesta cu mic dejun inclus
 • cazare 3 nopti hotel 3* in Lido di Jesolo
 • masa in regim de demipensiune in Lido di Jesolo (3 mic dejunuri si 3 cina)
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului
 • transfer cu barca din Punta Sabbioni/Venetia pe data de 13.02.2022
 • BONUS! excursie de 2 ore cu ghid local in Venetia
 • BONUS! excursie de cu ghid local in Verona

 

» CAZARE

BENCZUR HOTEL BUDAPEST 3*

Situat în cartierul ambasadelor din Budapesta, la doar 400m de Piata Eroilor si la 700 m de Gradina Zoologica, Hotelul Benczur beneficiază de o locație liniștită în centrul acestui oraș aglomerat. Hotelul are o grădină frumoasă și un restaurant. Accesul la internet WiFi este gratuit în întregul hotel. Hotelul Benczur se află la doar 5 minute de mers cu mașina de Piața Oktogon. Toate camerele hotelului au TV prin satelit și minibar. La câteva minute de mers pe jos se află numeroase atracții. Grădina Zoologică din Budapesta este la 900 de metri de proprietate, parcul Városliget este la 10minute și baia termală Széchenyi este la 15 minute de mers pe jos.

LIDO DI JESOLO – HOTEL ALLA ROTONDA 3*

Situat în Piazza Nember, Hotelul Alla Rotonda se află la 100 de metri de propria plajă privată din Lido di Jesolo. Acesta oferă camere cu aer condiţionat, TV prin satelit, balcon şi acces gratuit la plajă. Camerele oferă baie privată cu uscător de păr, halat şi articole de toaletă. Camerele de la parter beneficiază de acces gratuit la internet WiFi.

Alla Rotonda oferă un mic dejun tip bufet. Restaurantul serveşte preparate din bucătăria italiană şi specialităţi locale la cină.

Se oferă parcare privată, iar oaspeţii au la dispoziţie un bar şi o recepţie deschisă nonstop. În apropiere se găsesc numeroase magazine, restaurante şi discoteci.

6 zile / 5 nopti
1
Ziua 1
 • ZIUA 1 – 11.02.2022: BUCURESTI – BUDAPESTA
Intalnire cu insotitorul de grup, la ora 6.00 in Piata Constitutiei din Bucuresti pentru imbarcare in autocar si plecare spre Budapesta. Traseu: Bucuresti – Sibiu-Arad-Szeged-Budapesta Cazare in Budapesta.
2
Ziua 2
 • ZIUA 2 – 12.02.2022: BUDAPESTA – LIDO DI JESOLO
Mic dejun. Plecare spre Lido di Jesolo. Pe drum ne oprim la Pestera Postojna. Postojna este cea mai mare pestera din Europa si cea mai vizitata pestera din lume. Formată în calcarul apărut în apă mării acum 70 de milioane de ani, în Cretacic, peştera cuprinde 21 de km de pasaje şi galerii, dispuse pe trei niveluri. Totul a fost imbunatatit faţă de cei 300 m care erau disponibili în 1818, când lampagiul Luka Cec a explorat cea mai mare parte a sectorului vizitabil şi astăzi. De 140 de ani, Postojna este singura peştera din lume în care accesul se face cu trenuleţul ce acoperă 3.7 km din distanţă. Totul a pornit de la vizita din 1857 a familiei regale de atunci, a lui Ferdinand I, pentru care s-au confecţionat scaune speciale care să le faciliteze transportul în grotă. Sosirea în Lido di Jesolo. Băutură de bun venit. Cina si cazare în hotel.
3
Ziua 3
 • ZIUA 3 - 13.02.2022: ZIUA CARNAVALULUI DE LA VENEȚIA
După micul dejun la hotel, plecam cu autocarul la Punta Sabbioni, de unde ne îmbarcam pe o barcă privată peste Laguna Veneției. Ajungem în Piața Sf. Marcu unde ne vom avea un tur al orașului. Veți putea admira Palatul Dogilor, Piața Sf. Marcu, Turnul Clopotniță și Podul Suspinelor. Piața San Marco este piața centrală a Veneției. Aici se află cele mai faimoase clădiri ale orașului: Bazilica San Marco și Palatul Dogilor. Piața este delimitată în partea de sud de două coloane, aduse aici în 1170. Una are în vârf Leul Sfântului Marcu, iar cealaltă statuia Sf. Teodor. În nordul bazilicii se află Torre dell'Orologio (turnul orologiului), construit în 1499, pe care este inscripționat în limba latină un text a cărui traducere este "Eu număr doar orele fericite". Palatul Duca, denumit anterior Palatul Dogilor pentru că acolo era sediul dogilor, este  simbolul orașului Veneția. Caracterizat printr-un stil inspirat de arhitectura și bizantină și de cea orientală ca urmare a intenselor relații comerciale și culturale dintre Republica Venețiană și alte țări europene, el este de o frumusețe bazată pe un paradox estetic inteligent și fizic, legat de faptul că masa grea a corpului principal este susținut de coloane zvelte încrustate. Adult 26 euro  Copil 14 euro Bazilica Sfântul Marcu este cea mai mare dintre bisericile Veneției, fiind totodată un exemplu elocvent de arhitectură bizantină. Bazilica este închinată personajului biblic Marcu. Este cunoscută și sub denumirea de "Domul din Veneția", fiind catedrala patriarhală a acestui oraș. Bilet intrare: 3 euro   Puntea Suspinelor a fost construită pentru a uni camerele de interogare din Palatul Dogilor cu închisoarea, palatul fiind despărțit de aceasta doar printr-un canal (rio de la Canonica).Podul a fost, de fapt, botezat de poetul englez Lord Byron într-unul dintre poemele sale din secolul al XIX-lea: „Am stat în Veneția pe Puntea Suspinelor,/Palat, de-o parte și temniță de alta” După-amiaza, timpul liber pentru plimbare de-a lungul canalelor și a va bucura de atmosfera magică a Carnavalului. La Festa Veneziana sull’acqua este Marea deschidere a Carnavalului de la Veneția și se desfășoară pe parcursul a două zile în primul weekend de carnaval.  Întoarceți-vă la Punta Sabbioni cu barca privată. Cina si cazare în hotel.
4
Ziua 4
 • ZIUA 4 - 14.02.2022: EXCURSIE LA VERONA
După micul dejun, mergem la Verona. Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Verona este Piazza delle Erbe. La început, a fost construită ca un forum roman în Antichitate, fiind o piață cu o formă dreptunghiulară, aflată în inima orașului istoric. În centrul său, se află o statuie romană din secolul 14, în centrul unei fântâni înconjurată de clădiri foarte vechi și de turnuri istorice. Arche Scaligere (morminte Scaligeri)- Biserica minunată a lui Santa Maria Antica a fost terminată în secolul al XII-lea și a devenit biserica de familie a domnitorilor della Scala, care au condus Verona în secolele 13 și 14. Impozantul lor morminte gotice aproape îl umbrește, topit de efigii lor în armură completă. Căutați simbolul lor: scala a fost emblema heraldică a familiei și reapare frecvent în balustradele din fier forjat. Unul dintre cele mai mari de acest fel și printre cele mai bine conservate amfiteatre romane, arena Verona a fost construită în timpul domniei lui Dioclețian, în jurul anului 290. Numai patru arcade ale peretelui exterior din partea de nord au supraviețuit, dar scaunele de boltă sunt intacte și în uz normal. Cele 44 de rânduri de scaune pot găzdui 22.000 de spectatori, iar în lunile iulie și august, este locul unde se află Verona Opera Festival, una dintre cele mai importante evenimente de muzică de vară din Europa, clasată la festivalurile Bayreuth și Salzburg. Casa di Giulietta- Verona este, probabil, cea mai cunoscută pe plan internațional ca locație pentru faimoasa tragedie a lui Shakespeare, Romeo și Julieta. Inevitabil, turiștii au întrebat unde au trăit iubitorii strălucitori de stele, iar Veronese a arătat cu îndârjire un mic palat medieval de lângă Piazza delle Erbe care avea o curte atrăgătoare în care turiștii puteau să stea fără să blocheze strada. În anii 1930, orașul a adăugat ingredientul lipsă, construind un balcon cu vedere spre curte. Câteva decenii mai târziu au adăugat o statuie de bronz și au instalat afișaje în interiorul casei pentru ca turiștii să se uite în drumul lor de a fi fotografiată pe balcon. Intorcere in Lido Di Jesolo. Cina si cazare la hotel.
5
Zilele 5
 • ZIUA 5 - 15.02.2022: LIDO DI JESOLO – BUDAPESTA
Mic dejun. Plecare spre Budapesta. Seara Croaziera pe Dunare cu cina inclusa (optional). Tur Budapesta by night in limba romana. Meniul cuprinde: preparate calde(sărmălute, gulasch de vitel), platou rece cu peste 20 de preparate din carne, platou cu cascavaluri, diferite salate, dressinguri, torturi, fructe, o sticla de vin Tokaj pentru 4 persoane (adulti),  apă minerală si răcoritoare. In timpul croazierei ghidul va prezenta turul panoramic.   Croaziera pe Dunare cu cina inclusa - grup minim 30 persoane - 40euro/persoana
6
Ziua 6
 • ZIUA 6 – 16.02.2022: BUDAPESTA ­– BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre casa. Sosire seara la Bucuresti in functie de conditiile de trafic.  

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
 • cazare 2 nopti hotel 3* in Budapesta cu mic dejun inclus
 • cazare 3 nopti hotel 3* in Lido di Jesolo
 • masa in regim de demipensiune in Lido di Jesolo (3 mic dejunuri si 3 cina)
 • asistenta turistica pe tot parcursul efectuarii programului
 • transfer cu barca din Punta Sabbioni/Venetia pe data de 13.02.2022
 • BONUS! excursie de 2 ore cu ghid local in Venetia
 • BONUS! excursie de cu ghid local in Verona
 

NU SUNT INCLUSE:

 • intrarile la obiectivele turistice
 • excursiile si vizitele optionale
 • asigurarea medicala (cu extensie COVID) si storno
 • supliment single – 95 Euro
 • Croaziera pe Dunare cu cina inclusa – grup minim 30 persoane – 40euro/persoana