Cappadocia si Riviera Mediteranei – Turcia

Cappadocia si Riviera Mediteranei – Turcia

#als002

Circuit – Cappadocia si Riviera Mediteranei, Turcia

 » 690 Euro/ persoana + taxe aeroport

Program valabil 8 zile si 7 nopti in urmatoarele date de plecare:

03.10, 05.10, 07.10.2020

Vizitam: Antalya – Konya – Cappadocia – Istanbul

Turcia preferata de turisti pentru vacanta si adorata pentru aromele orientale, Turcia este o tara unde se imbina mai multe lumi care au contribuit din plin la istoria omenirii.

Cappadocia situată în Asia Centrală este una dintre cele mai importante regiuni turistice din Turcia…

Bazele peisajelor curioase inedite ale Cappadociei în care istoria se împletește cu frumusețea naturală au fost puse cu mii de ani în urmă de lava vulcanică produsă de erupții vulcanice din vremea când munții din Anatolia au fost vulcani activi.  Lava a format un strat de tufă de diferită duritate și densitate în regiune. Ploile, inundațiile, vânturile au contribuit la transformarea acestui strat de tufă în minuni ale naturii numite ”Hornuri ale zânelor”.

» TARIFE
 • 665 Euro persoana loc in camera dubla
 • 655 Euro – A treia persoana in camera dubla, adult (pat suplimentar)
 • 545 Euro Primul copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
 • 295 Euro – Supliment camera single
» SERVICII INCLUSE
 • transport cu avionul Bucuresti – Antalya (cursa charter) si Istanbul – Bucuresti (cursa regulata) cu compania PEGASUS AIRLINES sau SUN EXPRESS la dus si TAROM la retur;
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4*: 2 nopti in regiunea Antalya, 3 nopti in Cappadocia si 2 nopti in Istanbul;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
 • tururi panoramice in Antalya si Cappadocia;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
» ZBOR

Plecare 03.10.2020

 • 03.10.2020 Bucuresti 11:55 – Antalya 13:45 / SUN EXPRESS     ✈      durata zborului: 1h 50min
 • 10.10.2020 Istanbul 19:35 – Bucuresti 19:50 / TAROM    ✈    durata zborului: 1h 15min

Plecare 05.10.2020

 • 05.10.2020 Bucuresti 11:35 – Antalya 13:25 /  PEGASUS AIRLINES   ✈    durata zborului: 1h 50min
 • 12.10.2020 Istanbul 11:40 – Bucuresti 11:55 / TAROM   ✈    durata zborului: 1h 15min

Plecare 07.10.2020

 • 07.10.2020 Bucuresti 11:55 – Antalya 13:25 /  SUN EXPRESS   ✈    durata zborului: 1h 50min
 • 14.10.2020 Istanbul 11:40 – Bucuresti 11:55 / TAROM    ✈   durata zborului: 1h 15min

 

» CAZARE
 • Hotel 4* in regiunea Antalya
 • Hotel de 4* in Cappadocia
 • Hotel 4* in Istanbul

 

Grup minim: 25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

1
Ziua 1
Ziua 1: BUCURESTI - ANTALYA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe cursa charter a companiei PEGASUS AIRLINES sau SUN EXPRESS cu destinatia Antalya. Sosire si transfer catre hotel. Cazare si cina la hotel 4* in regiunea Antalya.
2
Ziua 2
Ziua 2: Riviera Mediteranei (Antalya) Aceasta zi este dedicata orasului Antalya. Vom admira bulevardele umbrite de palmieri, portul, orasul vechi cu stradute inguste si case vechi din lemn imprejmuite de zidurile orasului vechi. De asemenea, nu vom rata ocazia de a face cumparaturi intr-unul dintre cele mai vestite bazaruri din Antalya, unde vom gasi la tot pasul magazine cu o mare diversitate de produse. Aici ne putem exersa arta negocierii, Turcia fiind vestita pentru acest lucru. Negociatul este o experienta inedita si foarte interesanta, la care se adauga satisfactia de a obtine un pret cat mai bun. Incheiem turul cu o scurta oprire la cascada Karpuzkaldiran. Cazare cu all inclusive la hotel 4* in regiunea Antalya.
3
Ziua 3
Ziua 3: ANTALYA - KONYA - CAPPADOCIA (500 km) Mic dejun. Plecare catre Cappadocia, regiune aflata la 500 km de Antalya. Ne indreptam catre Konya, vechea capitala a seleucizilor unde se poate vizita asezamantul dervisilor rotitori si mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, fondatorul ordinului calugarilor musulmani. O alta oprire va fi facuta la unul din cele mai mari hanuri traditionale (keravan-serai, intrare optionala) din Turcia. Ne continuam drumul catre Cappadocia pentru cazare si cina la hotel 4* (sosire seara tarziu).
4
Ziua 4
Ziua 4: CAPPADOCIA Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime Valea Porumbeilor, care adaposteste cea mai mare colectie de cuiburi de porumbei din lume. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” - “Hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). Urmeaza o oprire la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). Revenim la hotel. Optional, inainte de cina, va propunem participarea la un spectacol-ritual al dervisilor rotitori.
5
Ziua 5
Ziua 5: CAPPADOCIA Mic dejun. Ziua incepe cu o oprire la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). Continuam cu Pasabag, ansamblu de stanci, celebre pentru aspectul lor de calugari, de aceea zona este cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor. Urmeaza oprire la Urgup pentru a admira cele “trei frumuseti” (3 stanci faimoase in zona). Facem apoi o oprire in satul Cavusin unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (Valea Rosie). Apoi ne continuam drumul catre Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1.350 km). Vom face o ultima oprire pentru a admira panorama Cappadociei de la “castelul” Ortahisar. Revenim la hotel. Dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, spectacol ce se va desfasura intr-o pestera.
6
Ziua 6
Ziua 6: CAPPADOCIA - ISTANBUL  (740 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam catre Istanbul. Vom avea un scurt tur panoramic al orasului Ankara. Aici vom admira Mausoleul Ataturk (Mustafa Kemal Ataturk a fost fondatorul si primul presedinte al Turciei, fiind personalitatea cea mai importanta a tarii), precum si alte obiective importante ale orasului. Ne continuam drumul catre Istanbul. Cazare la hotel 4*.
7
Ziua 7
Ziua 7: ISTANBUL Mic dejun. Astazi va propunem, optional, vizitarea bisericilor Sfanta Sofia si Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a Cisternei Basilica - un rezervor subteran bizantin. Dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Spre seara, ne intoarcem la hotel. Cazare la hotel 4*.
8
Ziua 8
Ziua 8: ISTANBUL - BUCURESTI Mic dejun. Eliberarea camerelor. Pentru grupurile cu retur in data de 12.10 si 14.10, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 11:40. Sosire la Bucuresti la ora 11:55. Nota: Pentru grupul cu retur in data de 10.10, in cursul diminetii, vom avea un tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu  monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul continua cu o vizita in Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Dupa-amiaza, transfer la aeroport si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 19:35. Sosire la Bucuresti la ora 19:50.

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Antalya (cursa charter) si Istanbul - Bucuresti (cursa regulata) cu compania PEGASUS AIRLINES sau SUN EXPRESS la dus si TAROM la retur;
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4*: 2 nopti in regiunea Antalya, 3 nopti in Cappadocia si 2 nopti in Istanbul;
 • transferuri aeroport - hotel - aeroport;
 • transport cu autocar pe tot parcursul turului conform programului;
 • tururi panoramice in Antalya si Cappadocia;
 • tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana – se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
 • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
» EXCURSII OPTIONALE
 • zbor cu balonul in Cappadocia: 175 EURO/ persoana;
 • seara turceasca cu spectacol in Cappadocia: 45 euro/persoana;
 • spectacol al dervisilor rotitori in Cappadocia: 35 euro/persoana;
 • Valea Ihlara: 15 euro/persoana;
 • intrari la obiectivele turistice din program: aproximativ 20 euro/persoana.
 • Biserica Sfanta Sofia, Basilica Cisterna si Biserica Sfanta Irina: 50 EURO/persoana. Servicii incluse: transport cu tramvaiul, intrari la cele trei obiective turistice, ghid local, insotitor de grup in limba romana.
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt informative si sunt valabile pentru minim 20 participanti. Acestea pot suferi modificari fata de prezenta oferta. Excursiile optionale se efectueaza in functie de disponibilitatile locale.  
X