Capitalele Imperiale – Viena, Praga si Budapesta

Capitalele Imperiale – Viena, Praga si Budapesta

#als002

Capitalele Imperiale

Elisabeta: Povestea unei imparatese

» 299 Euro/persoana/ camera dubla

supliment camera single: 150 Euro

A treia persoana in camera dubla (cu pat suplimentar): 270 Euro

Pret 2-9.99 ani cu doi adulti (cu pat suplimentar): 240 Euro

Circuit de 7 zile/ 6 nopti in urmatoarele perioade:

 • 07.06 – 13.06 (Rusalii)
 • 12.07 – 18.07
 • 16.08 – 22.08
 • 27.09 – 03.10
 • 11.10 – 17.10

 

 • Budapesta – Praga – Kutna Hora – Dresda – Bratislava – Viena – Gyor

O chema Elisabeta, insa toata lumea o stie dupa numele de alint – Sissi. A fost Imparateasa Austriei si Regina Ungariei.

Numarandu-se intre primele femei moderne din istorie, dispretuia formalismul si snobismul de la Curte si a fost in acelasi timp o femeie complicata, hotarata, care a refuzat să traiasca dupa regulile impuse de alții.

Dupa ce Imparatul Maximilian al II-lea a achizitionat terenul pe care se afla actualul palat Schonbrunn, cunoscut atunci drept Katterburg, in anul 1569 a transformat castelul existent atunci intr-o cabana de vanatoare, insa legenda spune ca fiul sau, Imparatul Matthias, in timpul unei partide de vanatoare, a dat peste un izvor si a exclamat “So ein schöner Brunnen” (ce izvor minunat), lucru care a dus intr-un final spre numele actual al palatului – Schonbrunn.

 
» PACHETUL INCLUDE
 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare in hoteluri de 3* astfel: 1 noapte in Budapesta, 4 nopti in Praga, 1 noapte in Gyor;
 • mic dejun;
 • tururi panoramice si pietonale in Budapesta, Brno, Praga, Bratislava si Viena;
 • ghid local la Praga;
 • insotitor roman de grup.
» CAZARE
 • Cazare in Budapesta
 • Cazare in zona Gyor
 • Cazare in Praga

 

GRUP MINIM: 40 persoane

 • Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 10 EURO/persoana
 • Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/persoana
 • Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 23 EURO/persoana

Aceste sume, reprezinta exclusiv acoperirea diferentei pentru transport cu autocarul.

 

1
Ziua 1

Ziua 1: BUCURESTI – NADLAC – BUDAPESTA (850 KM)

Intalnire in fata Garii de Nord (vis a vis de coloane) la ora 04:30. Plecare din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Bucuresti,  Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Timisoara, Arad (pot fi realizate imbarcari din orasele de pe traseu, numai daca sunt mentionate in agentie, cu minim; de asemenea, la cerere se pot realiza transferuri din orasele apropiate). Dupa masa trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. Spre seara, sosire la Budapesta. Cazare si odihna la hotel 3*. Seara timp liber in Budapesta sau, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare intre Buda si Pesta: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate (bufet suedez). Bauturi: vin Tokay si apa minerala. Pret informativ: 37 EURO/ persoana.

2
Ziua 2

Ziua 2: BUDAPESTA – BRNO – PRAGA (589 KM)

Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic al orasului cu autocarul, pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Deplasare cu autocarul la Brno, Capitala Moraviei si al doilea oras ca marime din Cehia, important centru universitar. Tur panoramic de oras: Piata Libertatii cu stradute inghesuite intre numeroase catedrale gotice, vechea si noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel cu o superba panorama a orasului Brno, Castelul Regal Spilberk. Continuam traseul spre Praga. Cazare la hotel 3* in Praga.

3
Ziua 3

Ziua 3: PRAGA – tur de oras

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local si transfer in centrul orasului, pentru tur panoramic de cca 3.5 ore, cu opriri la: Castelul Hradcany, Piata Welceslas, Piata Staromestske Námestí (oprire la ora fixa pentru “spectacolul” papusilor), Catedrala Sf. Vitus (simbol spiritual al statului ceh) si Podul Carol (unul din cele mai frumoase monumente gotice din Europa), “strada de aur” (zona boema a orasului, unde se poate vizita casa cea mai mica din Europa). Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Kutna Hora, oras aflat in patrimoniul UNESCO si care a rivalizat din punct de vedere economic, cultural si politic, cu Praga, devenind ulterior resedinta favorita a multora dintre regii Boemiei si mai tarziu a nobililor imperiului Austro-Ungar. Tur panoramic de oras: Catedrala gotica Sf Barbara, Curtea Italiana (fosta resedinta regala si fabrica de bani) si faimosul Osuar Sedlec. Pret informativ: 30 EURO/ persoana, minim 25 platitori (biletul de intrare la osuar este inclus). Intoarcere la Praga. Cazare la acelasi hotel.

4
Ziua 4

Ziua 4: DRESDA  – „FLORENTA ELBEI” (optional)

Mic dejun. Timp liber in Praga, sau optional excursie la Dresda, orasul lui August cel Puternic, cunoscut in istorie drept „Regele Soare al Saxoniei”. Orasul se mai numeste si „Florenţa de pe Elba“, iar la inceputul secolului al XVIII-lea, devine o metropola a artelor de rang european. Marturie stau somptuoasele edificii baroce: Cladirea Operei Semper, Cladirea Palatului Zwinger, Catedrala Catolica din Dresda (Katholische Hofkirche), Palatul Regal (Dresden Schloss), Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche). Tur pietonal in centrul vechi, timp liber pentru pentru cumparaturi si masa. Pret informativ: 35 EURO / persoana, minim 25 platitori. Intoarcere in Praga. Seara timp liber la dispozitie, sau optional, cina traditionala ceheasca cu spectacol folcloric live cu bauturi incluse, la renumitul restaurant praghez „U Marchanu”. Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Cazare la acelasi hotel.

5
Ziua 5

Ziua 5: KARLOVY VARY – FABRICA DE BERE KRUŠOVICE (optional)

Mic dejun. Excursie optionala la Karlovy Vary, renumita statiune balneoclimaterica din Europa centrala, datorita izvoarelor sale termale. Karlovy Vary sau Karlsbad (denumirea germana) este situat in vestul Bohemiei, la confluenta raurilor Ohre si Tepla, la o distanta de 130 km de Praga, iar numele sau a fost dat in cinstea lui Carol al IV-lea, Imparatul Imperiul Roman si Rege al Bohemiei care a fondat orasul in anul 1370. Statiunea este atat de faimoasa datorita abundentei de izvoare termele: 13 izvoare principale, alte 300 de izvoare mici si raul Tepla cu apa calda. Insa, apele termale nu sunt singura bogatie a orasului, ci si obiectele din cristal de Bohemia sau portelan produse in fabricile mestesugarilor de aici. De-a lungul timpului Karlovy Vary a fost vizitat de nume celebre, precum: Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Iosif al II-lea, Petru cel Mare, Karl Marx, Mustafa Kemal Ataturk, Vaclav Havel, Michael Douglas. Pe drumul dintre Praga si Karlovy Vary vom propunem o oprire la fabrica de bere Krušovice, care a fost intemeiata in 1581 si era fabrica care furniza bere pentru familia imperiala a Austriei. Pret informativ: 30 EURO / persoana, minim 25 platitori. Intoarcere in Praga.

6
Ziua 6

Ziua 6: PRAGA – VIENA – BRATISLAVA – GYOR (490 KM)

Mic dejun. Dimineata devreme, plecam spre Viena. Sosire in capitala Austriei in jurul pranzului. Acest oras este de mult timp unul dintre centrele culturale recunoscute ale lumii, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele sale. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Timp de 3 ore vom face turul panoramic si pietonal al Vienei. Printre obiectivele turistice care vor fi admirate se numara: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea. Timp liber (recomandam cumparaturi pe strada Mariahilfer). Plecam spre Gyor, iar pe traseu vom opri in Bratislava, unde vom face un scurt tur panoramic cu autocarul, dar si pietonal, in cadrul caruia vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr-un stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, Castelul Bratislavei, Piata Vechii Primarii. Timp liber pentru cina in centrul vechi (optional). Vom continua itinerariul spre Gyor, unde vom sosi in cursul serii. Cazare la hotel 3*.

7
Ziua 7

Ziua 7: GYOR – BUCURESTI (950 KM)

Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Romania, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Brasov – Valea Prahovei. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).

LOCATIE

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
 • 6 nopti cazare in hoteluri de 3* astfel: 1 noapte in Budapesta, 4 nopti in Praga, 1 noapte in Gyor;
 • mic dejun;
 • tururi panoramice si pietonale in Budapesta, Brno, Praga, Bratislava si Viena;
 • ghid local la Praga;
 • insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

 • Asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata);
 • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
 • excursiile optionale;
 • intrarile la obiectivele turistice.
X