Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Tismana - Targu Jiu
Galerie Foto |
Back
Forward
Tismana - Targu Jiu
Scoala Altfel
Tara: Romania
Locatie: Tg. Jiu
De la: 2017-03-01
Pana la: 2018-03-01
Tip transport:  autocar
Cazare:
Pret: de la 180  Ron
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
Excursie de 2 zile la Tismana si Tg Jiu
 
de la 180  Ron /persoana 

 

  TRASEU: Bucuresti-Pitesti-Rm Valcea-Horezu-Poenari-Baia de Fier-Cernadia- Tismana -  Targu Jiu - Bucuresti

 
Recomandare: Ora de geografie, religie, arte
 
Excursie 640 km
 
*pentru reduceri si gratuitati  va rugam sa contactati agentia
 

Pestera Muierilor, situata la nici 5 km de Baia de Fier, are o lungime totala de 3600 m, din care se pot vizita aproximativ 1000 m.. Se spune ca pestera era locul de refugiu al femeilor si copiilor atunci cand regiunea era atacata de hoardele barbare. Este prima pestera electrificata din România.

Pestera lui Pahomie sau Pestera Polovragi este un vechi meandru subteran al raului Oltet, situat chiar la intrarea In Cheile Oltetului. Cu o lungime de 9000m, cuprinde numeroase si variate galerii adanci ce formeaza un adevarat labirint. Potrivit unei vechi legende, aici ar fi locuit zeul suprem al geto-dacilor, Zamolxis iar picaturile ce se preling pe turturii de piatra, sunt lacrimile varsate de zeu dupa cucerirea Daciei de catre romani. De altfel, pe varful de deasupra, exista ruinele unei cetati dacice, la care se ajunge dupa un traseu de aproximativ 20 de minute prin padure, traseu marcat cu banda rosie.

Cheile Oltetului este una dintre cele mai spectaculoase atractii turistice din zona. Inca de la intrare te copleseste frumusetea peisajului. Peretii abrupti de stanca, situati la 3-4 m distanta la baza si 10-15m la varf, sunt ciuruiti de zeci de grote inaccesibile. Pe partea stanga a pasului curge cristalin, si totusi zgomotos, Oltetul, in care, la orele diminetii, poti avea sansa unui spectacol nemaivazut: pastravii inoata in amonte, sarind peste micile cascade formate de pietrele din rau.

Manastirea Polovragi este situata in vecinatatea Cheilor Oltetului intr-o livada cu pomi fructiferi si castani comestibili, amintind de clima blânda a manastirilor Tismana si Bistrita. Ctitorita in jurul anilor 1505 de Radul si Patru, fiii lui Danciul Zamona, biserica manastirii Polovragi este construita in stil bizantin, având forma trilobata, realizata intr-o simetrie proportionata. De remarcat este catapeteasma executata din lemn de tei, o adevarata capodopera a vechii sculpturi românesti, având o bogata ornamentatie cu impletituri florale. In timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, in anul 1693, s-a zugravit interiorul, s-a adaugat pridvorul in stil brâncovenesc, s-au construit unele chilii si clopotnita, preccum si zidurile de cetate.

Statiunea montana Ranca, aflata la 20 km de pensiune, este situata la o altitudine de 1600m si ofera o priveliste care-ti taie rasuflarea. Amatorii de drumetie se vor bucura de potecile Parangului care-i vor conduce la varfuri semete cum ar fi Parangul Mare (2519m), Carja, Mandra, Stoienita, Setea Mare Mohorul,  sau la lacuri glaciare cu ape curate ca lacrima : Rosiile, Calcescu, Mija, Lacul Verde. Tot pe domeniul binecuvantat al Parangului se formeaza apele bogate si limpezi ale Lotrului, Gilordului si Jiului rasaritean.

Orasul Horezu, situat la 20km de pensiune, este cunoscut ca un vechi centru de ceramica populara. Daca vreti sa vedeti la lucru mesterii olari si vreti sa cumparati obiecte de ceramica autentice, Horezu este locul cel mai indicat.

Complexul  Brancusi din Tg Jiu. Orice "calatorie Brancusi" incepe obligatoriu cu capitala judetului Gorj, Targu-Jiu, (situat la 50 de km de pensiune) acolo unde se afla cateva "minuni" ale geniului brancusian: complexul sculptural din parcul orasului - format din Masa Tacerii, Coloana Infinita si Poarta Sarutului. Cioplite in piatra, ele au transformat Targu-Jiul intr-un reper al culturii universale.

Manastirea Tismana, situata la 30 de kilometri vest de orasul Targu Jiu si la 5 kilometri N de comuna Tismana, acest asezamant monahal este printre cele mai vechi din tara Romaneasca, avand un rol primordial in mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul veacurilor. Toponimul cuvantului Tismana vine de la "loc fortificat de ziduri". Insa, numele poate fi luat si de la arborele "tuia" care impadurea pe vremuri aceste locuri.
Manastirea Tismana este "cea mai veche si mai mareata dintre manastirile de peste Olt" (cum a numit-o Grigore Alexandrescu), "maret cuib al Basarabilor" (cum a socotit-oGeorge Cosbuc), "o lume de inchipuiri, de basme" (cum a deslusit-o Alexandru Vlahuta), “fara seaman nici in aceasta tara, nici in alta, prin frumusetea locului si a asezarii, prin multimea apelor sale si intarirea naturala pe care o are, ajutata si de ocrotirea zidurilor sale inconjuratoare" (cum a descris-o celebrul calator Paul de Alep - arhidiaconul si insotitorul Patriarhului Macarie al Antiohiei in calatoria din 1657).

Hotel Tismana – 2*
Hotelul Tismana este amplasat într-o zonă pitorească liniştită, înconjurată de păduri, la 300 de metri de Mănăstirea Tismana, şi oferă un restaurant à la carte cu preparate din bucătăria tradiţională şi acces gratuit la internet Wi-Fi.
Toate unităţile au vedere la râul Tismana sau la munte, sunt mobilate funcţional şi au TV şi o baie privată cu duş.
Facilităţile includ 2 săli de conferinţe disponibile pentru o gamă largă de evenimente. La cerere, se pot organiza excursii în zona înconjurătoare.
Cea mai apropiată staţie de autobuz se află în centrul orăşelului Tismana, la 4,5 km. Oraşul Târgu Jiu este la 36 km, iar la un cost suplimentar este disponibil un serviciu de transfer.


PROGRAM:
Ziua 1: Plecare spre Tismana. Pe drum se viziteaza: Pestera Muierilor si Polovragi, Manastirea Polovragi, orasul Horezu cu Manastirea. Se viziteaza Manastirea Tismana. Seara cazare si masa la Hotel Tismana.
Ziua 2: Dupa mic dejun,plecare spre Tg Jiu ( Masa Tacerii si Poarta Sarutului).
Plecare spre Bucuresti.


Tariful include:
- transport cu autocarul clasificat pentru transport international
- cazare 1 noapte cu demipensiune in camere duble si triple (apartament)
- insotitor din partea agentiei


Tariful nu include:
- intrari la obiectivele turistice

 

**Obiectivele turistice sunt la alegere deoarece timpul nu permite vizitarea tuturor obiectivelor propuse in oferta.

F_facebook-icon
1sigla_anat