Agentia de turism Alsys Travel
F_facebook-icon
Rezervari_tel
+40 21 411 26 26
Oferta_Seniori Istanbul
Galerie Foto |
Back
Forward

Atractii locale

8c2b161cee293f8028dcc396168030f1
Titlu: Moscheea Albastra

Descriere: Moscheea imperială Sultanahmet (tr. Sultanahmet camii), cunoscută în toată lumea ca Moscheea Albastră din Istanbul, datorită placajelor decorative interioare din faianţă bleu şi albă, este cea mai mare şi mai vizitată moschee din Istanbul. Ctitorită de Ahmet I, al XIV-lea sultan otoman, construcţia a fost realizată între 1609-1616 de arhitectul Mehmet Aga, format la şcoala arhitectului Sinan, cel mai renumit arhitect al Turciei.

Seniori Istanbul
Programe Seniori Turcia
Tara: Turcia
Locatie: Istanbul
De la: 2017-09-14
Pana la: 2018-03-01
Tip transport:  Avion
Cazare:
Pret: de la 264  Euro
Rezervari prin telefon
Tel./Fax: +40 21 411 26 26
 
 PRET/ persoana: 299 EURO (loc in camera dubla/tripla)

Supliment camera single: 337 EURO

Copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti: 264 EURO 

Ziua 1 Bucuresti – Istanbul – Turul pietonal al zonei istorice

Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 06.00 dimineata pentru imbarcare la cursa TAROM RO261 cu decolare la ora 08.05 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora 09.50. Transfer direct in zona istorica pentru Tur pietonal  (aproximativ 2h ½ - 3h) in zona istorica a Istanbulului: se traverseaza Marele Bazar, apoi plimbare prin Piata Sultanahmet (Hipodromul, Palatul lui Ibrahim Pasa-marele vizir al lui Suleyman Magnificul, Coloana lui Constantin, Coloana Serpilor, Fantana germana,  Moscheea Albastra - capodopera a artei islamice, baile lui Hurrem (Roxelana), Catedrala Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Basilica Cisterne. Deplasare la hotel si cazare. Dupa-amiaza si seara libera pentru cumparaturi si explorarea pietonala a zonei istorice. Cazare la hotel 4*.

Ziua 2 Istanbul – Croaziera si Palatele Bosforului

Mic dejun. Timp liber sau optional o Croaziera pe Bosfor, cu vizita la fabrica de pielarie si la Bazarul Egiptean. Se face o scurta oprire la mormantul lui Suleyman Magnificul si apoi se traverseaza centrul istoric spre imbarcarea pe vasul de croaziera cu plecare din Portul Galata. Aveti sansa sa navigati prin Stramtoarea Bosfor ce desparte cele doua continente, Europa si Asia si uneste apele Marii Negre cu Marea Marmara. De pe vas puteti admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale cu vile si conace de lemn, Fortareata Rumeli, cele doua poduri, Patriarhia Ortodoxa din Fanar, zidul bizantin de aparare lung de 22 km, ce a reprezentat cea mai puternica fortificatie a evului mediu. Se face o oprire si se da timp liber pentru vizitarea Bazarului Egiptean, de mirodenii, construit intre 1597 – 1664 si considerat al doilea bazar acoperit ca vechime din Istanbul. Cazare la hotel 4*. 

Ziua 3 Istanbul – Palatul Dolmabahce - Buyuk Ada – Marea Marmara – Seara Orientala

Mic dejun. Timp liber. Optional, turul 7 Insule ale printilor, transport cu tramvaiul pana la port si imbarcare pe vas de linie, cu destinatia finala Buyuk Ada, unde faceti o placuta plimbare cu faetonul (trasura) si unde sunteti asteptati cu un pranz pescaresc gustos. Va propunem alternativ turul Palatului Dolmabahce si doua continente, un tur de jumatate de zi ce include vizitarea ultimului palat al sultanilor, construit in sec. al XIX-lea de arhitectii otomani Karabet si Nikogos Balyan pe o suprafata de 110 mii mp, locul unde parintele Turciei moderne Mustafa Kemal Ataturk, a trecut in nefiinta in 1938. Din anul 1952 Palatul devine muzeu, adapostind o pretioasa colectie de antichitati europene, mobilier, candelabre, in 285 de camere si 46 de sali. In cateva minute aveti sansa sa traversati Bosforul pe podul cu acelasi nume, ce uneste cele doua continente, sa suiti pe Culmea Camlica, de unde aveti o panorama completa a orasului, a Marii Marmara si a Marii Negre. Seara, va propunem optional, o Cina traditionala turceasca. Cazare la hotel 4*. 

Ziua 4 Istanbul - Bucuresti 

Mic dejun. La ora 12.00 predarea camerelor, iar bagajele se pot depozita la camera de bagaje a hotelului. Timp liber. Transfer in jurul orei 15.30 de la hotel la aeroport, pentru imbarcare la cursa TAROM RO264 cu decolare spre Bucuresti la ora 18.35. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora 20.15.

 

Servicii incluse

3 nopti cazare cu MIC DEJUN la hotel Akgun (Beyiazit) 4* sau similar

Transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport si tur pietonal (3 ore) 

Transport avion TAROM Bucuresti Otopeni – Istanbul - retur; Bagaj de cala de 23 kg si de cabina/mana 10 kg/persoana!

Taxele de aeroport 100 €/persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului)

Asistenta turistica locala in limba romana la transfer si la turul pietonal


Preturile nu includ

Excursiile optionale, intrarile la obiectivele turistice, cheltuielile personale, bacsisurile


Excursii optionale

Croaziera si Palatele Bosforului - Pret informativ de persoana pentru min. 20 platitori: 35 €/persoana

Seara traditionala turceasca si orientala – pret informativ intre 50 si 65 €/persoana functie de localul unde se poate confirma rezervarea

Palatul Dolmabahce si imprejurimi - Pret informativ de persoana 50 €, min. 20 persoane, fara intrare la Harem

Insulele Printilor – Pret informativ de persoana cu pranz inclus: 55 € si fara pranz 35 €/persoana.
F_facebook-icon
1sigla_anat